Kotimaa Talous

Suomi myönsi 92 miljoonaa euroa humanitaariseen avustustyöhön vuonna 2016

Kuva Pixabay.


Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen tekemällä päätöksellä Suomi myönsi joulukuun lopussa 14 miljoonaa euroa lisää maailman humanitaarisiin kriisikohteisiin.


Hätäapua suunnataan El Nino -sääilmiön aiheuttamaan kuivuuteen Eteläisen Afrikan alueella, Jemeniin, Etelä-Sudaniin, Keniaan, Tsadiin, Irakiin, Afganistanin pakolaistilanteeseen sekä Pohjois-Nigeriaan. Nyt myönnetty tuki kanavoidaan YK:n maailman ruokaohjelman (WFP), YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) ja YK:n lapsijärjestön (UNICEF) kautta.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen on huolissaan kehityksestä:

”Maailman humanitaarinen tilanne ei valitettavasti kehittynyt parempaan suuntaan vuoden 2016 aikana ja saimme voimattomina seurata Syyrian tuhoisaa sisällissotaa ja Aleppon tragediaa, joka on näkyvin esimerkki nykyajan pitkittyneistä, ihmisen aikaansaamista humanitaarisista kriiseistä. Samalla olen ylpeä siitä, että Suomi kuuluu niihin maihin, jotka tukevat humanitaarista avustustoimintaa vaikeimmissakin tilanteissa. Olemme myös kuluneen vuoden aikana aktiivisesti osallistuneet työhön, joka tähtää humanitaarisen avun kehittämiseen mm. vammaisten asemaa parantamalla ja yksityisen sektorin roolia lisäämällä.”

Suomen humanitaarinen apu vuonna 2016 nousi päätöksen myötä 92 miljoonaan euroon. Vuoden 2016 yksittäisistä humanitaarisista kriiseistä eniten tukea myönnettiin Syyriaan ja sen lähialueille, yhteensä 15 miljoonaa euroa. Suomen humanitaarinen apu Jemenille nousi 4,5 miljoonaan euroon ja Etelä-Sudanille 7,4 miljoonaan euroon. Jemenissä yli 80 % ihmisistä on humanitaarisen avun tarpeessa ja vuoden 2017 kokonaistarpeet nousevat 1,9 miljardiin euroon.

Ulkoasiainministeriö

  • 141
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset