Kotimaa

Suomi nostaa kehitysyhteistyön rahoitusta 25 miljoonalla – ”Hienoa, että Suomi näyttää esimerkkiä globaalista vastuunkannosta”

Kuva South African Tourism / Flickr / CC BY 2.0

Valtiovarainministeriön budjettiluonnoksessa kehitysyhteistyön rahoituksen tasoa nostetaan hallitusohjelman mukaisesti. Järjestöt kiittävät ehdotusta.

Ehdotuksen mukaan Suomi käyttäisi ensi vuonna varsinaiseen kehitysyhteistyöhön noin 711 miljoonaa euroa, eli kasvua olisi noin 25 miljoonaa euroa. Kehitysjärjestöt saisivat ehdotuksen mukaan reilun neljän miljoonan euron, eli noin viiden prosentin korotuksen.

Suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestön Fingon kehityspolitiikan asiantuntija Niina Tenhio kiittää ehdotusta.

– Kehitysyhteistyön riittävä rahoittaminen on paitsi maailman köyhimpien ihmisten myös suomalaisten etu. Pienenä ja vientivetoisena taloutena olemme erittäin riippuvaisia kansainvälisestä tilanteesta ja koko maailman onnistumisesta koronapandemian hallinnassa. Kehitysyhteistyö on tärkeä keino tukea yhteiskuntien vakautta, hillitä pandemian kielteisiä vaikutuksia ja tukea sopeutumista ilmastonmuutokseen. Hienoa, että Suomi näyttää esimerkkiä globaalista vastuunkannosta vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta, Tenhio painottaa.

Tenhio muistuttaa, että korotukset kehitysyhteistyöhön ja humanitaariseen apuun ovat merkittäviä myös Suomen kansainväliselle asemalle ja hallitusohjelman tavoitteelle olla kokoaan suurempi maailmalla.

Suomi on sitoutunut kansainvälisesti kasvattamaan kehitysyhteistyön rahoitusta 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta. Ensi vuonna Suomen julkisen kehitysyhteistyön arvioidaan olevan kokonaisuudessaan 1,2 miljardia euroa, eli noin 0,51 prosenttia bruttokansantulosta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa