Kotimaa Maahanmuutto

Suomi vastaanotti ensimmäiset alaikäiset turvapaikanhakijat Välimeren alueelta – kaikki yli 14-vuotiaita poikia

Kuva Valentin Hintikka / Flickr / CC BY 2.0

Suomeen on 8.heinäkuuta vastaanotettu ensimmäinen ryhmä alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikasta.

Migri kertoo, että ensimmäisessä ryhmässä Suomeen saapui 24 ilman huoltajaa olevaa 10-16 -vuotiasta henkilöä. Suurin osa heistä on kotoisin Afganistanista.

Ilman huoltajaa Suomeen tulevat alaikäiset asuvat alaikäisille tarkoitetuissa ryhmäkodeissa tai hybridiyksikössä, jossa he saavat tarvitsemansa tukipalvelut.

Maahanmuuttovirasto on valmistautunut Välimeren siirtoihin lisäämällä nykyisiä ilman huoltajaa oleville lapsille ja nuorille tarkoitettuja vastaanottopaikkoja yksiköissä Espoossa, Kotkassa, Oravaisissa ja Oulussa. Lisäksi perusteilla on uusi ryhmäkoti Sipooseen.

Maahanmuuttovirasto haluaa varmistaa maahan saapuvien henkilöiden yksityisyyden ja turvallisuuden, joten siirrosta kerrotaan vasta turvapaikanhakijoiden Suomeen saapumisen jälkeen. Suomeen saapuvien ryhmien tarkemmista sijoituspaikkakunnista ei tiedoteta.

Suomi vastaanottaa tulevien kuukausien aikana kaikkiaan 175 ”haavoittuvassa asemassa” olevaa turvapaikanhakijaa Välimeren alueelta Kreikasta, Kyprokselta, Maltalta ja Italiasta.

Seuraavien siirtojen valmistelu on tällä hetkellä käynnissä Kyproksen ja Maltan kanssa. Valmistelut koskevat Kyprokselta noin 30 ja Maltalta noin 26 turvapaikanhakijaa. Suurin osa alaikäisistä vastaanotetaan Kreikasta, josta seuraava siirto toteutuu muutaman viikon kuluttua. Italian kanssa ei ole tällä hetkellä valmisteluja käynnissä.

Ylen mukaan nyt saapuneet ovat pääosin yli 14-vuotiaita ja kaikki poikia. Suomeen tullut erä edustaa Kreikan siirtolaisleirien yksintulleiden alaikäisten tavanomaista ikä- ja sukupuolijakaumaa.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit