Eurooppa Maahanmuutto

Susannan murhaaja kehui Saksaa irakilaisille sukulaisilleen: Kaikki on täällä ilmaista, työtä ei tarvitse tehdä ja valtiolta saa rahaa

Kuva Pixabay
Saksalaisen Susannan murhaaja kehui Saksaa irakilaisille sukulaisilleen. Hän kertoi, että työtä ei tarvitse tehdä ja rahaa saa valtiolta.

22. toukokuuta kadonneen 14-vuotiaan Susannan ruumis löytyi 6. kesäkuuta Wiesbadenista metsästä. Murhaajaksi on osoittautunut irakilainen 20-vuotias  pakolainen, Ali Bashar.

Ali Bashar ja hänen perheensä oleskelivat useita vuosia Saksassa ennen murhaa. Saksalainen MMNews kertoo, että Ali Bashar kehui pohjoisirakilaisille sukulaisilleen Saksan olosuhteita.

– Heidän ei tarvinnut tehdä töitä, heistä pidettiin huolta ja rahaa sai valtiolta, sukulaiset kertovat MMNewsin mukaan.

Kansalainen kertoi aiemmin, että Ali Bashar ja hänen perheensä saapuivat Saksaan lokakuussa 2015 turvapaikanhakijoina. Ali Bashar jätti turvapaikkahakemuksen syyskuussa 2016. Perusteluksi hän kertoi, että Irakissa häntä uhkasi kidutus ja kuolema kurdien terroristijärjestöksi luokitellun PKK-järjestön toimesta.

Virkamiehet eivät uskoneet miehen tarinaa, ja turvapaikkahakemus hylättiin joulukuussa 2016, mutta perhe ei poistunut maasta. Ali Bashar palkkasi asianajajan ja teki valituksen turvapaikkahakemuksen hylkäämisestä.

Susannan ruumis löydettiin erittäin vaikeakulkuisesta maastosta Wiesbaden-Erbenheimista raiskattuna ja murhattuna. Murhaaja, Ali Bashar, pakeni Irakiin ennen ruumiin löytymistä, mutta Saksan poliisin annettua kansainvälisen etsintäkuulutuksen mies jäi kiinni Irakin pohjoisosassa. Irak palautti sittemmin Ali Basharin Saksaan oikeudenkäyntiä varten.

  • 1.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi