Eurooppa Maahanmuutto

Suurin osa saksalaisista tuntee olevansa muukalaisia omassa maassaan

Kuva Journalisten Watch / Verena B.
Saksalaisen Leipzigin yliopiston tutkimus paljastaa, että saksalaisten enemmistö niin lännessä kuin idässä tuntee yhä vähemmän olevansa kotonaan omassa maassaan muslimien massamaahanmuuton vuoksi. He myös uskovat, että Saksan ei tulisi päästää muslimeja maahan niin paljon.

Leipzigin yliopiston tutkijaryhmän tekemä tutkimus osoittaa, että 24 prosentilla saksalaisista on maahanmuuttajista kielteinen käsitys.

Jopa 36 prosenttia uskoo, että maahanmuuttajat saapuvat Saksaan hyötyäkseen maan sosiaalieduista. Yli neljännes saksalaisista lähettäisi maahanmuuttajat takaisin kotimaihinsa, jos heidän työllistymisessään on vaikeuksia.

36 prosenttia uskoo, että maahanmuutolla on Saksaan erittäin kielteinen vaikutus, ja jopa 55 prosenttia kokee olevansa muukalaisia omassa maassaan muslimien suuren määrän vuoksi. Vastaava luku vuonna 2013 oli 33 prosenttia, joten muslimimaista suuntautunut hallitsematon maahanmuutto näkyy nyt selvästi saksalaisten mielialoissa.

Saksalaisten tyytymättömyys maan turvapaikkapolitiikkaan tulee tutkimuksessa selkeästi esille, sillä 80 prosenttia saksalaisista on sitä mieltä, että viranomaisten ei tulisi myöntää turvapaikkoja niin suuressa määrin kuin nykyään tehdään.

Tutkimus kokonaisuudessaan