Kotimaa Maahanmuutto

Suurin osa pääkaupunkiseudun ulkomaalaistaustaisista samastuu kotimaahansa

Vuosaari. Kuva muokattu lähteestä Eduard47 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Vasta julkistetun raportin mukaan pääkaupunkiseudun ulkomaalaistaustaisista vajaa 70 prosenttia samaistuu kotimaahansa.

Helsingin kaupunginkanslia julkaisi 14.9 raportin, joka antaa yleiskuvauksen ulkomaalaistaustaisten kotoutumisesta, hyvinvoinnista ja muusta elämäntilanteesta Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla.

Suomesta tuli lopullisesti maahanmuuttomaa EU-jäsenyyden myötä

Raportin mukaan Suomesta tuli kolmisenkymmentä vuotta sitten lopullisesti maahanmuuttomaa Euroopan unioniin liittymisen seurauksena. Kansainvälinen muuttoliike ulottuu Suomeen aikaisempaa paljon laajemmin ja monipuolisemmin.

Pääkaupunkiseudulla asui vuonna 2014 noin puolet koko maan ulkomaalaistaustaisista, ja pääkaupunkiseudun ulkomaalaistaustaisista puolestaan hieman yli puolet Helsingissä. Espoo ja Vantaa ovat ulkomaalaistaustaisen väestön osalta melko samankokoisia.

Noin kolmannes ulkomaalaistaustaisista samastuu suomalaisuuteen – seitsemän kymmenestä kotimaahansa

Raportin mukaan pääkaupunkiseudun ulkomaalaistaustaisista vajaa seitsemänkymmentä prosenttia samastui täysin tai melko paljon kotimaahansa ja noin kolmannes puolestaan täysin tai melko paljon suomalaisuuteen.

Samastuminen Suomeen on vahvempaa niillä, jotka ovat asuneet maassamme pidempään, ja myönteistä vaikutusta näyttää olevan myös suomen tai ruotsin kielen taidon paranemisella. Pääkaupunkiseudulla vuonna 2014 asuneista ulkomaalaistaustaisista yli puolet ei kuitenkaan samastunut suomalaisuuteen lainkaan tai samastui vain vähän.

Vaikein tilanne kotoutumisen osalta on pakolaistaustaisesti Suomeen tulleilla.

  • 375
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset