Eurooppa Maahanmuutto

Suurin osa Viroon saapuneista kiintiöpakolaisista on loikannut Saksaan

Kuva Wikimedia Commons.

Virolainen Postimees kirjoittaa, että Saksa ei myönnä turvapaikkaa Virosta Saksaan loikanneelle syyrialaisperheelle. Nelihenkinen perhe saapui Viroon viime huhtikuussa kiintiöpakolaisina, mutta perhe lähti jo kesällä muille maille.

http://www.postimees.ee/4269785/saksamaa-ei-anna-eestist-tulnud-kvoodipagulaste-perele-varjupaika

Pakolaisperhe päätti jo parin kuukauden Virossa oleskelun jälkeen lähteä kesäkuussa Saksaan, jossa laitettiin uusi turvapaikkahakemus vetämään.

Postimees kertoo, että syyrialaisten mukaan Saksa ei myöntänyt heille oleskelulupaa, koska he ovat saaneet pakolaisstatuksen Virossa, jonka katsotaan olevan turvallinen maa. Perhe on valittanut Saksassa asiasta ja toivoo löytävänsä tuomarin, joka pelastaa heidät joutumasta takaisin Viroon.

Viron sisäministerin maahanmuuttoasioiden johtaja Liana Roosmaa kertoo, että Saksa ei ole informoinut ainakaan toistaiseksi henkilöistä, jotka eivät ole saaneet turvapaikkaa Saksasta.

Syyskuun loppuun mennessä kokonaista 18 perhettä eli 85 henkilöä, jotka ovat tulleet Viroon kiintiöpakolaisina, ovat lähteneet Saksaan turvapaikanhakijoiksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa