Eurooppa

Sveitsi äänestää burkakiellosta

Kuva Pxhere.

Sveitsiläiset äänestäjät päättävät sunnuntaina ehdotuksesta, jolla kiellettäisiin kasvot peittävät asusteet julkisilla paikoilla. Kielto koskisi myös islamilaisia naisten asusteita kuten niqabia ja burkaa.

Lain tullessa voimaan se kieltäisi kasvojen peittämisen julkisilla paikoilla kuten ravintoloissa, urheilustadioneilla, julkisessa liikenteessä tai esimerkiksi kävelykaduilla. Turvallisuussyistä tai terveydellisistä syistä voisi olla poikkeuksia kuten koronapandemian aikaiset maskit. Viranomaisilla olisi kaksi vuotta aikaa laatia yksityiskohtainen lainsäädäntö.

Sveitsin hallitus vastustaa toimenpidettä ja sanoo, että kasvonsa peittävät ihmiset ovat ”marginaalinen” ryhmä. Hallitus myös väittää, että toimenpide voisi vahingoittaa matkailua. Monet islamilaisia asusteita Sveitsissä käyttävistä ovat matkailijoita Lähi-idästä.

Ehdotuksen kannattajat sanovat, että kasvot peittävät asusteet symboloivat naisten alistamista. Kannattajien joukossa on kansallismielinen Sveitsin kansanpuolue, joka on tukenut aikaisempia vastaavia toimenpiteitä, kuten uusien minareettien rakentamisen kieltämistä vuonna 2009.

Ehdotusta vastustava vasemmistolaispuolueiden liitto on levittänyt julisteita, joissa lukee: ”Absurdi. Hyödytön. Islamofobinen.”

Kahdessa Sveitsin 26 kantonista eli osavaltiosta, Tessinissä ja St. Gallenissa, on jo voimassa lainsäädäntö, jolla kielletään kasvot peittävät asusteet.

Lähteet Breitbart, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback
trackback
trackback

free slots casino games https://www-slotmachines.com/

trackback

house of fun slots https://411slotmachine.com/

trackback
trackback
trackback

hack online slots https://slotmachinesforum.net/

trackback

free slots online games https://candylandslotmachine.com/

trackback

3sententious

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa