Eurooppa Maahanmuutto

Sveitsi ei karkota rikollista maahanmuuttajaa tämän alhaisen älykkyysosamäärän vuoksi

Kuva Pixabay.

Nykyisin 32-vuotiasta, Sveitsissä 7-vuotiaasta asti asunutta kosovolaista ei karkoteta, vaikka hän on syyllistynyt lukuisiin rikoksiin. Oikeuden mukaan ei ole varmaa, selviääkö mies kotimaassaan.

27. toukokuuta Sveitsin liittovaltion oikeus antoi ratkaisunsa, jonka mukaan 7-vuotiaana Sveitsiin muuttanutta ja nyt 32-vuotiasta kosovolaista miestä ei voi karkottaa kotimaahansa. Oikeuden mukaan miehen älykkyysosamäärä on korkeintaan 9-12 -vuotiaan tasolla, kertoo Wochenblick. Mies osaa lukea ja laskea vain vähän, joten oikeuden mukaan nämä vaikeudet saattavat aiheuttaa ongelmia uudessa ympäristössä kotimaassa.

Miehellä on pitkä rikosrekisteri, ja hän on syyllistynyt myös törkeään pahoinpitelyyn kavereidensa kanssa vuonna 2012. Miesten uhri loukkaantui pahoinpitelyssä vakavasti saaden muun muassa kallonmurtuman ja aivovamman. Vain pikaisesti saatu apu pelasti uhrin hengen.

Kosovolainen on ollut Sveitsissä enimmäkseen työttömänä ja nauttinut sosiaaliavusta. Hän on myös velkaantunut. Kosovolaisella on kaksi lasta, joista toinen on vaikeavammainen.

Tapaus on Sveitsissä ensimmäinen, jossa alhainen älykkyysosamäärä estää rikoksiin syyllistyneen ulkomaalaisen karkotuksen kotimaahansa.

  • 788
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset