Eurooppa Politiikka

Sveitsi haluaa karkottaa terroristit, vaikka näitä uhkaisi kuolema

Kuva Pixabay.

Vasemmiston vastustuksesta huolimatta Sveitsin parlamentin kansalliskokous puolsi terroristien karkottamista maasta, vaikka näitä uhkaisi kotimaassaan kuolema.

Vasemmiston vastustuksesta huolimatta Sveitsin parlamentin kansallisneuvosto päätti viime tiistaina puoltaa maassa olevien terrorismin uhan aiheuttavien henkilöiden karkottamista, vaikka näitä uhkaisi kotimaassaan kuolema, kertoo Tribune de Genève.

Sveitsin parlamentin kansallisneuvostossa äänestettävänä ollut päätöslauselma koskee henkilöitä, jotka on tuomittu terroriteoista ja jotka edelleen vaarantavat Sveitsin turvallisuuden rangaistuksen täytäntöönpanon jälkeen.

Sveitsin perustuslain mukaan ketään ei voi palauttaa alueelle, missä tämä saattaisi joutua kidutuksen tai muun julman ja epäinhimillisen rankaisun kohteeksi. Tällä ja kansainvälisten sopimusten vastaisuudella maan vasemmisto perusteli kielteistä asennettaan päätöslauselmaa kohtaan.

– Sveitsi näyttelee teloittajien roolia toimiessaan vastoin palauttamiskiellon periaatteita, sanoi sosialisti oikeusministeri Pascale Bruderer.

Suurin osa senaattoreista kuitenkin näki, että periaatteen tiukka tulkinta ei ole hyväksyttävä, jos se ei salli terroristien karkottamista. Parlamenttiedustaja Thomas Minderin mukaan kyse on ”maan itsemääräämisoikeudesta”.

Kansallisneuvosto hyväksyi esityksen äänin 22 puolesta ja 18 vastaan. Asia menee näin ollen Sveitsin liittoneuvoston käsiteltäväksi.

  • 5.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset