Eurooppa

Sveitsi pitää kolmea al-Holista Suomeen palannutta naista turvallisuusriskinä – asetti maahantulokiellot

Kuva Pixabay.

Maahantulokielto koskee kolmea 27-35 -vuotiasta naista, joilla on Suomen kansalaisuus. Sveitsin liittovaltion poliisivirasto asetti maahantulokiellon terrorismin, väkivaltaisten ääriliikkeiden, laittoman tiedustelun tai järjestäytyneen rikollisuuden uhkan vuoksi.

Sveitsin liittovaltion poliisivirasto (Fedpol) on asettanut kolmelle suomalaiseksi kutsutulle naiselle maahantulokiellon viideksi vuodeksi. Ulkomaalaislakiin perustuvat päätökset julkaistiin tiistaina.

Fedpol ei kommentoinut syitä mutta viittasi ulkomaalaislain säännökseen, jonka mukaan liittovaltio voi asettaa ulkomaalaisille maahantulokiellon sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden takaamiseksi. Fedpolin mukaan Sveitsin sisäistä ja ulkoista turvallisuutta vaarantavat terrorismi, väkivaltaiset ääriliikkeet, laiton tiedustelu tai järjestäytynyt rikollisuus.

Fedpol ei kommentoinut epäilyksiä siitä, että naiset saattavat olla entisiä ISIS-terroristijärjestön jäseniä, jotka palasivat Suomeen al-Holin leiriltä Syyriasta, mutta HS kertoo naisten taustoista.

Yksi maahantulokieltoon määrätyistä on kantasuomalainen, joka oli naimisissa ISIS-terroristin kanssa.

Myös toinen maahantulokiellon saaneista on kantasuomalainen nainen.

Kolmas nainen on somali, joka matkusti Syyriaan vuonna 2013. HS kertoo hänen uhkailleen Facebook-tilillään Suomen shiiamuslimeita.

Sveitsiläinen viranomaisjulkaisu Bundesblatt julkaisi myös naisten oikeat nimet.

Maahantulokiellon rikkomisesta voidaan määrätä sakkoja ja enintään vuosi vankeutta.

Suomen ulkoministeriön mukaan parikymmentä lasta ja heidän äitejään internoitiin al-Holista Suomeen vuoden 2020 lopussa.

Lähteet Neue Zürcher Zeitung, HS, Bundesblatt (1, 2, 3).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit