Eurooppa Maahanmuutto

Sveitsi vaatii ulkomaalaisia integroitumaan – uhkaa oleskeluluvan menetyksellä

Ulkomaalaisille tulee myöntää pysyvä oleskelulupa vain jos he ovat integroituneita sveitsiläiseen yhteiskuntaan. Tätä mieltä ovat sveitsiläiset parlamentaarikot, jotka ovat keskustelleet maan ulkomaalaislain uudistamisesta.Nykyään suurimmalle osalle Sveitsiin töihin saapuvalle ulkomaalaiselle myönnetään B-oleskelulupa, joka on voimassa vähintään vuoden ja korkeintaan 5 vuotta, minkä jälkeen suurin osa saa pitkäaikaisen oleskelun sallivan C-luvan.

Kannustaakseen ulkomaalaisten integroitumista sveitiläiseen yhteiskuntaan, parlamentaarikot keskustelivat uutistoimistojen mukaan maanantaina C-luvan myöntämisen sidonnaisuudesta integroitumiseen.

Parlamentin mukaan ehdot kattaisivat kansalliset kielitaidot, yleisen järjestyksen, turvallisuuden ja kansallisten arvojen kunnioittamisen (esimerkiksi miesten ja naisten välinen tasa-arvo) sekä lisäarvon tuottamisen yhteiskunnalle työnteon tai opiskelun kautta.

Ulkomaalaiset jotka eivät täytä ehtoja, voisivat menettää B-lupansa kokonaan, ja ne joille on jo myönnetty C-lupa mutta joiden integroitumisprosessin voidaan katsoa olevan vielä kesken, voisivat saada uuden väliaikaisen B-luvan.

Myös sellaiset ulkomaalaiset henkilöt jotka ovat pitkäaikaisen sosiaaliavun varassa, voisivat menettää oleskelulupansa, vaikka olisivat oleskelleet maassa pitkään.

Uudet määräykset ovat vielä vielä viimeisteltävänä ja vaativat lopullisen hyväksymisen.

The Local.ch

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa