Eurooppa Maahanmuutto

SVT:n toimittaja lomaili maassa josta oli paennut sotaa ja vainoa

Kuva Shutterstock.

SVT:n toimittaja Abir Shalati, 26, kuvailee itseään ”ylpeäksi pakolaiseksi”. Heti saatuaan Ruotsin passin hän lähti lomalle kotimaahansa Syyriaan.

Abir Shalati tuli Ruotsiin lokakuussa 2013. Kuukausia myöhemmin hän sai pysyvän oleskeluluvan ja vuonna 2019 hänestä tuli Ruotsin kansalainen.

Samana vuonna hänet värvättiin Ruotsin radioon. Tämän vuoden helmikuusta lähtien Shalati on toiminut SVT:n toimittajana.

Heti kun Abir Shalati oli saanut Ruotsin passin, hän lähti lomalle Syyriaan. Joulukuussa 2018 hän kertoi Facebookissa, kuinka hän vihasi passin odottamista.

Heinäkuussa 2019 hän kirjoitti, että oli vain muutama päivä siihen, kunnes hän vierailisi ”kotimaassaan ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen”.

Ruotsin ulkomaalaislain mukaan henkilö ”lakkaa olemasta pakolainen, jos hän käyttää vapaaehtoisesti sen maan suojelua, jonka kansalainen hän on”. Tämä ei kuitenkaan koske maahanmuuttajia, joille on jo myönnetty Ruotsin kansalaisuus.

Abir Shalati on kuvaillut itseään ”ylpeäksi pakolaiseksi” sosiaalisen median kampanjoissa.

Samhällsnyttin mukaan hän on jakanut sosiaalisessa mediassa myös ”islamistista propagandaa”. Kristianstadsbladetin arabiankielisessä Mosaik-julkaisussa hän kirjoitti viime vuonna kolumnin, jossa todettiin, että islam ei suinkaan sorra naisia – kyseessä on myytti.

Lähde Samnytt.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa