Eurooppa Maahanmuutto

SVT:n ulkomaankommentaattori: ”Välimeren yli tulijat ovat elintasopakolaisia”

Eilen lähetetyssä SVT:n Aktuellt-ajankohtaisohjelmassa pohdittiin Afrikasta tulevan tulijoiden virtaa.

Ohjelmassa kerrottiin aluksi ne tavalliset tarinat hukkuneista ja vuotavista aluksista, mutta SVT toi esiin myös hieman toisenlaisen näkemyksen.

SVT:n ulkomaankommentaattori Erika Bjerström valaisi asiaa monilta kanteilta. Yksi oli se, että jopa SVT:n mielestä iso osa Libyan kautta Välimeren tulevista miehistä on puhtaasti onnenonkijoita. Erika Bjerström kertoo kysyttäessä keitä tulijat ovat:

– Tämä on nyt jotain uutta, tulijat tulevat Länsi-Afrikan valtioista kuten Senegal, Nigeria ja Norsunluurannikko. Nämä maat ovat demokraattisia valtioita, joissa on hyvä talouskasvu.

He tulevat siis Välimeren yli Libyasta etsimään onneaan, mikä on EU:n suunnitelma?

– EU on yllätetty tässä asiassa. Nuo tulijamiehet ovat saaneet väärää informaatiota ja he näkevät Euroopan pelkkänä pankkiautomaattina. Sukulaiset lähettävät rahaa sinne takaisin kyliin. Heille pitää saada oikeaa informaatiota, että on vaarallista ja laitonta matkustaa Eurooppaan tällä tavalla.

Ohjelmassa Bjerström kertoi mm. sen, että Euroopassa panostetaan siihen, että tulijoita kerätään ”koontaleireille” Pohjois-Afrikkaan, jossa aidot pakolaiset eroteltaisiin elintasotulijoista, jotka sitten lähetettäisiin takaisin kotimaihinsa. Tämä ei kuitenkaan toimi hänen mielestään.

https://www.svtplay.se/video/14222164/aktuellt/aktuellt-22-jun-21-00-1?start=auto&tab=senaste

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit