Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Syyria: Isis murhasi tryffelinetsijöitä

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Ainakin 26 tryffeleitä aavikolta etsinyttä on surmattu Syyriassa, kertoo maan Isosta-Britanniasta käsin toimiva ihmisoikeusjärjestö SOHR. Murhat tapahtuivat Haman kaupungin lähellä Syyrian keskiosissa.

Useimmat surmatut ovat siviilejä, mutta joukossa on myös Syyrian hallituksen sotilaita. Viime aikoina hyökkäykset maan alla kasvavia tryffeleitä etsiviä kohtaan ovat lisääntyneet.

Osa hyökkäyksistä saattaa olla tryffelinmetsästäjien saalista havittelevien rikollisten tekoja, mutta uusimpien murhien takana oli SOHR-järjestön mukaan terroristijärjestö IS, eli Isis.

IS katsoo olevansa sodassa muun muassa Suomea vastaan, ja järjestön kannattaja murhasi kaksi naista vuoden 2017 terrori-iskussa Turussa.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, rahoittaako IS toimintaansa myös tryffelikaupalla.

Tryffelit ovat maan alla kasvavia, erittäin arvostettuja ruokasieniä. Harvinaisten sienten etsintä on hankalaa ja vaivalloista.  Tryffeleistä maksetaan jopa 600 euroa kilolta.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Tryffelin poimijat, lammaspaimenet, matonkutojat, rahanvaihtajat, kattiloiden korjaajat, myös saksien teroittajat voidaan postaa päiviltä, on ilmennyt ikävyyksiä heidän tahoiltaan, parempi varmistaa hyvissä ajoin.

Marko Kyllönen

Syyrian sekametelisoppa onkin siitä mielenkiintonen, että täällä ihmiset kuvittelee että meidän joukot on siellä hyvällä asialla.
Oikeasti länsimaat tukee niitä ”isis joukkoja”, venäjä joka on kirosana nykyään, on taistellu nootä isis joukkoja vastaan.
Toinen mielenkiintonen asia, sieltä ihmisiä tulee ”syyriasta pakoon” mutta kun katsotaan matkustajatietoja niin sinne menee enemmän kuin sieltä tulee.

Ilkka

Debit ja Kredit ei siis ole tasapainossa.