Eurooppa Rikos

Syyrialainen islamisti murhasi Dresdenissä – halusi leikata kristittyjen kielet irti

Knife
Kuva Pixnio.

Syyrialainen islamisti, joka murhasi turistin veitsi-iskussa 4. lokakuuta Dresdenissä, halusi teurastaa kristittyjä ja leikata heidän kielensä irti.

Parikymppinen syyrialainen Abdullah AHH pidätettiin keskiviikkona 55-vuotiaan turistin murhasta epäiltynä. Toinen, 53-vuotias mies, haavoittui vakavasti iskussa. Uhrit olivat lomalla Dresdenissä.

Veitsi-iskun tekijä jätti tapahtumapaikalle aseen, keittiöveitsen, johon jääneen DNA:n perusteella tutkijat löysivät tekijän poliisin DNA-tietokannasta.

Islamisti oli vapautettu vankilasta vain muutamaa päivää ennen terrori-iskua. Mies oli ollut istumassa tuomiota, joka oli annettu viranomaisten kimppuun käymisestä ja näiden pahoinpitelystä.

Islamisti saapui Saksaan vuonna 2015 Alepposta yksintulleena alaikäisenä turvapaikanhakijana. Pakolaisaseman mies sai vuonna 2016 mutta menetti sen vuonna 2019 rikosrekisterin vuoksi. Häntä ei kuitenkaan saatu karkotettua Syyrian epävakaan tilanteen vuoksi.

Vastaanottokeskuksessa mies rekrytoi jäseniä islamistiseen ISIS-terroristijärjestöön ja uhkaili kristittyjä.

– Teurastan sinut tänään. Sinulla on suuri suu, ja leikkaan kielesi irti, senkin kristitty, mies kirjoitti eräälle kristitylle.

Vuonna 2017 syyrialaismies pidätettiin, sillä hänet koettiin uhkaksi yleiselle turvallisuudelle.

Vuonna 2018 pidetyssä oikeudenkäynnissä syyrialaismiehen todettiin esitelleen ISIS-symboleja Facebook-sivullaan sekä julistaneen jihadia sosiaalisessa mediassa. Hän oli myös kutsunut ihmisiä taistelemaan marttyyreina vääräuskoisia vastaan sekä etsinyt internetistä ohjeita pommivyön valmistamiseksi.

Syyrialainen suunnitteli pommi-iskua festivaalille Dresdenissä vuonna 2017.

Mies vapautettiin vain muutamaa päivää ennen veitsi-iskua vankilasta, missä hän oli ollut kärsimässä rangaistusta, jonka hän oli saanut terroristijärjestöön rekrytoinnista.

Muutamaa kuukautta ennen vapaalle jalalle päästämistä viranomaiset olivat todenneet, että mies erittäin todennäköisesti syyllistyisi rikoksiin vapauduttuaan vankeudesta. Tämän vuoksi mies oli tarkkailussa. Se ei kuitenkaan ollut riittävä toimenpide estämään islamistista terrori-iskua.

– Kyseessä on tiedustelutoimenpide, joka ei estä vaaraa. Sen sijaan tarkoituksena on tarkkailla, liikkuuko henkilö radikalisoituneessa ympäristössä, Dirk-Martin Christian Saksan tiedustelupalvelusta korostaa.

Lähteet Daily Mail, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa