Muu maailma

Syyrialaiset naiset kaipaavat ulkomaille paenneita miehiään – ”Heidän täytyy tulla takaisin, kaipaamme heitä”

Damaskoslainen tyttö katsomassa, kun hänen ystävästään otetaan hääkuvaa. Kuva unusualtraveler.com
Ulkomaille pakolaisiksi paenneet miehet ovat saaneet Syyriassa aikaan valtaisan demografisen muutoksen. Maassa on nyt paljon enemmän naisia kuin miehiä, ja naiset kaipaavat miehiä takaisin.

Sverigesradio kertoo, että Damaskoksen yliopiston ulkopuolella näkyy pääasiassa nuoria naisia. Toimittajan arvion mukaan noin 70 prosenttia kadulla näkyvistä ihmisistä on naisia, ja hänen haastattelemiensa naisten mukaan tilanne toistuu luokkahuoneissa.

– Katso ympärillesi, näkyy vain naisia. Yliopistolla, kaduilla, kahviloissa, vain naisia – sanovat kaksi nuorta syyrialaista, Safaa ja Sheima.

Suuri osa syyrialaisista miehistä on lähtenyt pakolaisiksi sodan sytyttyä 8 vuotta sitten. Erään naisen mukaan miehiä tarvittaisiin nyt taistelujen tauottua maan jälleenrakennustöihin, ja hän toivookin nuoria miehiä vastaanottaneiden maiden lähettävän miehet kotiinsa.

– Ratkaisu on potkaista heidät ulos ja hommata heidät Syyriaan, missä he voivat aloittaa maan jälleenrakentamisen, sanoo nuori Lina.

Miesten poissaolo on aiheuttanut myös sen, että naiset ovat ryhtyneet tekemään perinteiset miesten työt. Eräs nuori nainen näkee kehityksessä myös hyviä puolia, sillä yhteiskunta joutuu nyt hyväksymään naiset aiemmin miesvaltaisilla aloilla, kuten ajamassa autoa.

Monet naiset eivät voi solmia avioliittoa vaikka haluaisivat, sillä miehiä ei yksinkertaisesti ole riittävästi. Eräs nainen sanookin toivovansa nuorten miesten palaavan takaisin.

– Heidän täytyy tulla takaisin, kaipaamme heitä, hän sanoo.

Toinen nuori nainen puolestaan sanoo halaavansa puita, sillä hän kaipaa syyrialaisia miehiä niin kovasti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa