Eurooppa

Syyrialaisyhteisön johtaja Kreikassa: Meidän tulee kunnioittaa Kreikkaa, emme ole ISIS-kalifaatissa

Kuva Pixabay

Thessalonikin lähistöllä sijaitsevan Diavatan pakolaisleirin tuntumassa järjestettiin possubarbecue-juhla, jonka tarkoituksena oli protestoida alueella alati kasvavaa pakolaisväestöä.

Juhlaan osallistui myös Kreikan syyrialaisyhteisön johtaja Anwar Bakri, kertoo Greek Reporter.

Bakri ylisti kiistanalaista grillaustapahtumaa ja esitteli oluttuoppia sanoen, että Kreikka on vapaa maa.

– Täällä jokainen, joka haluaa juoda olutta, voi tehdä niin. Joka haluaa syödä possua, voi myös tehdä niin, Bakri muistutti.

Bakri lähetti tärkeän ja ehkä odottamattoman viestin syyrialaisille ja muille siirtolaisile ja turvapaikanhakijoille Kreikassa.

– Olemme kiitollisia kreikkalaisille heidän vieraanvaraisuudestaan. Meidän tulee kunnioittaa Kreikkaa ja sen perinteitä.

– Emme ole islamilaisessa valtiossa. Emme ole ISIS-kalifaatissa. Meidän täytyy päästä yli keskiajasta, syyrialaisyhteisön johtaja jatkoi.

Bakri myös huomautti, että siirtolais- ja pakolaisbisnes Kreikassa on valtava bisnes. Sitten Bakri hyökkäsi voimakkaasti ihmisoikeusjärjestöjä ja YK:n pakolaisjärjestöä vastaan.

– Ne toimivat kuin gangsterit, tekevät miljoonia pakolaisten epäonnella, hän sanoi.

Barbecue-juhlan järjesti kansalliskonservatiivinen Yhdistynyt Makedonia -puolue (Obedineti za Makedonija). Juhlassa grillailtiin possua ja nautittiin hyvästä ruoasta alkoholin kera.

Muslimeilta possun ja alkoholin nauttimisen kieltää koraani.

  • 116
    Shares