Muu maailma

Syyrian hallitus perusti komitean auttamaan pakolaisten paluuta kotiinsa

Kuva anjči / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Syyria auttaa ulkomaille paenneiden syyrialaisten paluuta kotimaahansa.

Syyrian hallitus on päättänyt perustaa komitean, jonka tarkoituksena on auttaa ulkomaille paenneiden syyrialaisten paluuta kotimaahansa. Komitean johtoon on asetettu ympäristöministeri Hussein Machluf, jonka mukaan tavoitteena on ”kontaktien luominen kaikkiin ystävällismielisiin valtioihin auttamaan pakolaisten palaamista kotiinsa”.

Syyrialaiset maailmalla

YK:n mukaan Syyriasta on paennut ulkomaille noin 5,6 miljoonaa ihmistä. Näistä 3,3 miljoonaa on tällä hetkellä Turkissa, josta on jo palannut kotiinsa useita perheitä.

Jo tapahtuneet paluut ovat Syyrian presidentin Bašar al-Assadin kutsun peruja. Assad lupasi jo heinäkuussa tukea palaavia pakolaisia.

”Paluu turvalliseen maahan”

Uutistoimisto Sanan mukaan komitean perustaminen on selvä merkki siitä, että pakolaiset voivat palata turvalliseen maahan, ja uutistoimisto odottaa komitealta ”turvallisten olosuhteiden luomista” innolla.

Maassa edelleen jatkuvat paikalliset taistelut ovat vielä pidätelleet suuria joukkoja palaamasta Libanonista ja Jordaniasta, vaikka muun muassa Turkista onkin palannut kokonaisia perheitä kotiinsa.

Suomi ei palauta tällä hetkellä Syyriaan turvapaikanhakijoita.

Lähteet: Uutistoimisto Sana, Sanan Facebook-seinä, Migri

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa