Eurooppa Rikos

Syyrian salaisen poliisin työntekijälle tuomio Saksassa

Kuva Wikimedia Commons.

Syyrian salaisen poliisin työntekijä on tuomittu vankeuteen yli neljäksi vuodeksi osallisuudesta rikokseen ihmisyyttä vastaan. Tapahtumista on kymmenen vuotta. Tuomio on maailmanlaajuisesti ensimmäinen kohdistuneena Bashar al-Assadin hallinnon virkailijaan.

Tapausta on käsitelty oikeudessa Koblenzissa, jossa tuomio annettiin 24. helmikuuta. Tätä nykyä 44-vuotiaan syytetyn todettiin vuonna 2011 osallistuneen Doumassa hallinnon vastaisten mielenosoitusten osallistujien toimittamiseen pidätyskeskukseen, jossa heitä kidutettiin.

Eyad A. oli syytteen mukaan toimittanut ainakin 30 mielenosoittajaa Damaskoksen lähellä sijaitsevaan salaiseen vankilaan. Puolustus esitti, että syytetty olisi itse saanut surmansa, ellei olisi totellut määräyksiä. Vaikka syytetty toimitti mielenosoittajia pidätettäväksi, oli hän puolustuksen mukaan kuitenkin jättänyt toteuttamatta hallinnon määräyksiä surmata pidätettyjä.

Syytetty jätti tehtävänsä salaisessa poliisissa vuonna 2012 ja poistui maasta 2013. Hän oleskeli Turkissa ja Kreikassa, kunnes saapui Saksaan vuonna 2018. Tuolloin syyrialaiset maahanmuuttajat tunnistivat hänet. Eyad A. pidätettiin vuonna 2019. Todistajalausuntoja ja todistusaineistoa käytiin lävitse kymmenen kuukauden ajan.

Lähde DW.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit