Eurooppa Maahanmuutto

Syyttäjä: Naispappi salakuljetti karkotettavan afgaanin ulos pidätyskeskuksesta matkalaukussa

Kuva Pixabay.

23. helmikuuta 2020 kaksi naista vieraili maasta poistettavan afgaanin luona pidätyskeskuksessa Gävlessä. Naisilla oli mukanaan suuri matkalaukku. Toinen naisista, pappi, poistui tiloista laukun kanssa toisen jäädessä paikalle.

Pappi oli antanut ymmärtää matkalaukun sisältävän tarvikkeita, joita tarvitaan kasteeseen. Tuntia myöhemmin toinen nainen otti yhteyttä henkilökuntaan ja väitti, että mies oli mennyt vessaan mutta ei ollut palannut. Henkilökunta etsinyt miestä vierailuhuoneesta ja wc:stä mutta tämä oli kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Koska rakennuksesta voi poistua vain koodin avulla, henkilökunta päätteli, että afgaanin on täytynyt poistua papin matkalaukussa.

Syyttäjä on nyt nostanut naisille syytteet paon edistämisestä. Syyttäjän mukaan naiset yhdessä auttoivat afgaania pakenemaan pidätyskeskuksesta ja että heillä oli motiivi.

Pakolainen on 20-vuotias Afganistanin kansalainen. Vuonna 2017 hän sai ensimmäisen kielteisen turvapaikkapäätöksen ja hänet piti karkottaa Ruotsista. Seuraavana vuonna hän haki uudelleen oleskelulupaa mutta sai jälleen kielteisen päätöksen. Afgaani valitti päätöksestä, mutta oikeus hylkäsi valituksen vain muutama päivä ennen pakoa.

Mies väittää kääntyneensä kristinuskoon, ja sosiaalisessa mediassa on kuvia, joissa hän poseeraa naisten kanssa. Naiset kiistävät auttaneensa miestä pakenemaan.

Pidätyskeskuksesta paennut pakolainen on edelleen karkuteillä.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit