Eurooppa Rikos

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta ruotsalaiselle aktivistille, joka yritti estää afgaanin lähdön maasta

Elin Ersson. Kuvakaappaus Youtube.

Syyttäjä vaatii ruotsalaiselle aktivistille, Elin Erssonille, 14 päivän vankeusrangaistusta. Ersson yritti viime kesänä estää maasta lähtevän afgaanin lentomatkan.

Ruotsalainen Elin Ersson  yritti 23. heinäkuuta 2018 estää afgaanin karkotuksen Ruotsista. 21-vuotias opiskelija kieltäytyi istumasta lentokoneessa paikalleen, ennen kuin afgaani on poistettu lennolta. Koneen kapteeni poisti lopulta molemmat, sekä Erssonin että afgaanin koneesta.

Ersson joutui oikeuden eteen vastaamaan teostaan. Ystads Allehanda kertoo, että syyttäjä vaati Göteborgissa maanantaina päättyneessä oikeudenkäynnissä Erssonille 14 päivän mittaista vankeusrangaistusta.

Ersson kielsi oikeudessa tehneensä mitään lain vastaista. Tuomio annetaan helmikuun puolessa välissä.

Oikeudessa todisti myös afgaania saattamassa ollut Jessika Wolf. Hänen mukaansa maasta poistuva afgaani ei ymmärtänyt lainkaan, mitä oli tapahtumassa, sillä afgaani ei ymmärtänyt ruotsia eikä englantia. Mies poistettiin lopulta maasta kuukausi Erssonin performanssin jälkeen. Erssonin vankeinhoitolaitokselle aiheuttamat lisäkustannukset on arvioitu 240 000 kruunuksi.

Uusvasemmiston sankari esti väärän, perheväkivallasta tuomitun afgaanin karkotuksen

Viime kesäisen tapahtuman jälkeen uusvasemmisto piti Erssonia sankarina, mutta myöhemmin kävi ilmi, että 52-vuotias afgaani oli tuomittu Ruotsissa kolmesta perheväkivaltatapauksesta 9 kuukaudeksi vankeuteen, ja kaiken lisäksi hän oli poistumassa maasta vapaaehtoisesti.

Koko tapahtuma perustui lopulta väärinkäsitykseen. Ersson oli aikonut omien sanojensa mukaan estää erään toisen, 26-vuotiaan afgaanin karkotuksen, mutta tämä lensikin Afganistaniin seuraavana päivänä. Kun Ersson huomasi koneessa jo ollessaan, että koneessa onkin aivan toinen afgaani, hän päätti toteuttaa performanssinsa joka tapauksessa.

Ersson odottaa nyt tuomiota, mutta molemmat afgaanit ovat jo poistuneet Ruotsista.

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi