Kotimaa Rikos

Syyttäjä vaatii viiden vuoden vankeusrangaistusta Oulussa syksyllä 2020 tapahtuneista tapon yrityksistä

Barzan Kawa Mahmud. Kuva Petri Saarela.

Oulun käräjäoikeus aloitti tiistaina 2. helmikuuta jutun käsittelyn, jossa Lähi-idästä lähtöisin olevaa miestä syytetään kahdesta tapon yrityksestä tai vaihtoehtoisesti kahdesta törkeästä pahoinpitelystä sekä kahdesta laittomasta uhkauksesta.

Välikohtaus sattui 25. syyskuuta kauppakeskus Valkean edustalla Oulussa. Tilanne alkoi kuntosalilla, missä Lähi-idästä lähtöisin olevalla kolmikolla oli riitaa.

Haastehakemuksesta ilmenee, että syytettynä oleva lähi-itäläismies mies yritti tappaa kaksi muuta lyömällä näitä saksilla ylävartaloa kohti.

Kun hyökkäyksen ensimmäinen kohde puolustautui, saksien terä osui vasemman käden kyynärpäähän. Seurauksena oli ompeleita vaatinut 4-5 cm mittaisen haava. Toinen kohteista sai saksista iskun vasemman olkapään alapuolelle lähelle kainaloa, mistä aiheutui kaksi 7 mm mittaista pistojälkeä.

Seuraavaksi iskujen kohteet pakenivat erään liikkeen tuulikaappiin, jolloin syytetty lähestyi, yritti myös tuulikaappiin ja uhkasi tappamisella.

Haastehakemuksessa todetaan, että koska teräaseen osumien alueilla sijaitsee elintärkeitä suuria verisuonia ja muita elimiä, on hyökkääjän täytynyt käsittää, että teosta saattaa seurata uhrien kuolema. Teot jäivät yritykseksi vain uhrien puolustautumisen vuoksi.

Ennakkovastauksessaan syytetty kiisti syytteet ja vaatii niiden hylkäämistä. Hän oli lyönyt saksilla mutta vain itsepuolustukseksi, koska hänen kimppuunsa oli hyökätty. Sakset hän oli onnistunut riistämään hyökkääjiltä.

Syyttäjä vaatii syytetylle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta.

Sekä syytetty että pistojen kohteet tarvitsivat oikeudenkäynnissä irakilaista tulkkia. Tuomio annetaan myöhemmin määriteltävänä ajankohtana.

Oulun käräjäoikeuden haastehakemus, ennakkovastaus, Kansalainen

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit