Kotimaa Rikos

Syytteitä nostettu Turun terrori-iskun vahingonkorvausasiassa

Turun oikeustalo. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Syyttäjä on nostanut syytteitä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä liittyen Turun terrori-iskun jälkeen haettuihin vahingonkorvauksiin. Lisäksi samassa asiassa on nostettu syytteet kahta henkilöä vastaan rahankeräysrikoksesta, joka myös liittyy Turun terrori-iskuun.

Yhtenä syytetyistä on Hassan Zubier, jota puukotettiin Turun terrori-iskussa elokuussa 2017, kun hän meni auttamaan iskun ensimmäistä uhria. Suomen ensimmäisessä jihadistisessa terrori-iskussa Saksasta Suomeen tullut marokkolainen turvapaikanhakija murhasi jumalansa nimissä kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa henkilöä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi kesäkuussa 2018 Zubierille noin tuhannen euron kuukausittaisen korvaukseen 65 ikävuoteen saakka. Koska terroriteosta tuomittu ei pysty maksamaan korvauksia, niitä haettiin Valtiokonttorista. Zubier kuitenkin huijasi Valtiokonttoria antamalla vääriä tietoja menettämistään ansiotuloista. Zubier on myöntänyt rikoksen.

Syytettynä on myös nainen, joka oli auttanut Zubieria rahankeräyskampanjan aloittamisessa GoFundMe-joukkorahoitussivustolla. Rahankeräyslupaa ei kuitenkaan ollut haettu.

Jutun pääkäsittelyn ajankohtaa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa ei ole vielä määrätty.

  • 146
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset