Muu maailma

Takaisku Bidenille Teksasissa – liittovaltion tuomari esti laittomien siirtolaisten karkotuskiellon

Joe Biden. Kuva Gage Skidmore / Flickr / CC BY-SA 2.0

Tuomarin mukaan laittomien siirtolaisten karkotuskielto vahingoittaisi Teksasia.

Tammikuun 22. päivä Yhdysvaltojen presidentti Joe Bidenin hallinto määräsi 100 päivän kiellon, jonka aikana maassa laittomasti oleilevia ei karkoteta. Kielto koskee kaikkia laittomia maahanmuuttajia, jotka ovat saaneet karkotusmääräykset. Kielto ei kuitenkaan koske tapauksia, joihin liittyy terrorismia tai vakoilua.

Bidenin kielto ajoi karille Teksasissa, jossa Donald Trumpin nimittämä tuomari Drew Tipton esti määräyksen astumisen voimaan 14 päivän ajaksi.

Teksasin oikeusministeri Ken Paxton haastoi aiemmin Bidenin karkotuskiellon väittäen, että se oli perustuslain vastainen ja aiheuttaisi huomattavia taloudellisia vahinkoja Teksasille.

Tipton perusteli ratkaisuaan sillä, että Bidenin karkotuskieltoa ei perusteltu konkreettisesti. Tipton puolusti myös Paxtonin väitettä, jonka mukaan kielto vahingoittaisi Teksasia.

– Haitat ovat konkreettisia ja todellisia, koska Teksasille aiheutuu taloudellisia kustannuksia rikollisten ulkomaalaisten vangittuna pitämisestä, Tipton kirjoitti.

Joe Biden julisti kampanjansa aikana täyskäännöstä Trumpin maahanmuuttopolitiikkaan ja aloitti virkakautensa vaatimalla maahanmuuttopolitiikan uudelleenarviointia sekä lopettamaan pääasiassa muslimimaille määrätyn maahantulokiellon.

Ei ole selvää, valittaako Bidenin hallinto Tiptonin ratkaisusta.

Lähteet New York Post, Vox.

Otsikkoa korjattu 27.2 klo 20:00

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit