Kotimaa Rikos

Taksimies käpälöi 11-vuotiasta – puoli vuotta ehdollista

Kuva Wallpaper Flare.

11-vuotias lapsi oli syksyllä 2017 matkalla kouluun, kun kohdalle pysähtyi taksi. Autoa kuljettanut mies pyysi lasta tulemaan kyytiin, ja lapsi nousi taksin takapenkille.

Pian koulumatka taksilla sai vinoja piirteitä, sillä kuljettaja alkoi koskettelemaan lasta reiteen. Lopulta mies myös suuteli lasta väkisin.

Taksimies pyysi lapselta puhelinnumeron ja kysyi, haluaisiko lapsi koulun jälkeen mennä miehen kanssa johonkin. 11-vuotias antoi väärän puhelinnumeron ja poistui taksista.

Lapsi oli joutunut kokemaan vastaavaa jo aiemmin, sillä sama somaliyhteisöstä tuttu mies oli käpälöinyt lasta pariin otteeseen jo aiemmin kesällä.

Äiti ja serkku veivät lapsen lastensuojelun kriisipäivystyksen vastaanotolle, missä lapsi kertoi tapahtumista. Lapsi kertoi yhtenevästi asiasta myös lääkärintarkastuksessa.

Oikeudessa taksimies kiisti lapsen seksuaalisen hyväksikäytön, mistä häntä syytettiin. Lapsi ei koskaan ollut matkustanut hänen taksissaan. Koko tarina oli keksittyä.

Käräjäoikeuden mukaan lapsi oli kertonut tapahtuneesta spontaanisti, yksityiskohtaisesti ja vakuuttavasti sekä yhtenevästi lastensuojelun kriisipäivystyksessä ja lääkärin vastaanotolla.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus totesi taksimiehen syyllistyneen hänelle syyksi luettuun lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, mistä syytettyä rangaistiin 6 kuukauden ehdollisella vankeusrangaistuksella.

Jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta hänet tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä, vankeusrangaistus voidaan panna täytäntöön.

Taksimiehen oikeudenkäyntikulut 886 euroa jäävät valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa