Eurooppa Maahanmuutto

Taliban-epäily Ranskaan saapuneiden evakuoitujen joukossa – viisi afgaania valvontaan

Kuva Pixabay.

Viisi Ranskaan lennätettyä afganistanilaista on asetettu turvallisuusviranomaisten valvontaan, koska heillä ilmeisesti on kytköksiä ääri-islamilaiseen Taliban-järjestöön.

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin kertoi, että yksi heistä on otettu poliisin huostaan, koska hän ei ollut noudattanut annettuja asumista koskevia määräyksiä.

Miehellä ilmeisesti on yhteys Talibaniin, mutta hän oli kuitenkin auttanut Ranskan armeijaa evakuoinnissa.

Neljän muuta valvonnan alaisena olevaa henkilöä ovat samalta islamistiselta näyttämöltä.

Tilaa
Ilmoita
guest
35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sari Saarela

” Sisäministeriön hallitusneuvoksen Eero Koskenniemen mukaan Suomeen autettavien taustat on selvitetty silloin, kun heidät on palkattu.
– Eri viranomaiset ovat valmistelleet poikkihallinnollisesti evakuoitavien listaa. Suojelupoliisi ei ole nähnyt mitään estettä näiden ihmisten siirtämisessä Suomeen. ”
https://yle.fi/uutiset/3-12071034
Että näin….

John Quiman

Puheita tulijoiden hyväksymiseksi. Katsotaan jatkossa mitä niiden teot ovat. Onhan ennenkin kerrottu, että ”tiedetään tarkoin keitä on tullut”, ja sitten ei tiedettykään.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Teoista puheen ollen. Ns. kiihotuslakiin vuonna 2011 lisättiin tuntuva määrä ”kansanryhmiä” ja ilmaisu ”tiedon levittäminen”. Lailla siis kriminalisoitiin totta olevan tiedon levittäminen, mitä aikaisemmissa saman lain versioissa ei ollut.

Mikäli siis ”kansanryhmästä” levitetään totta oleva tieto, joka voi aiheuttaa negatiivisia ajatuksia ko. ”kansanryhmää” kohtaan, em. levittämisen voi periaatteessa katsoa kiihottamiseksi ja vihapuheeksi. Näin ollen valtaosa Kansalaisen uutisista on jonkin sortin kiihottamista.

Olen ihmetellyt, miksi inkvisitio ei nosta vielä syytteitä totta olevien tietojen levittämisestä? Eivätkö ne vielä uskalla? Vai ovatko nuo tapaukset ja ennakkotapaukset piilossa, kun kyseessä on rivikansalainen, josta ei tule lööppejä? Minut on ainakin bannattu ja tilini poistettu (ei tältä sivustolta), kun kerran kommentissani mainitsin erään aiheeseen liittyvän epämiellyttävän uutisen ja laittoin linkin siihen, muuten linkki oli valtamediaan(!) eikä johonkin MV-lehteen. Ei tullut mitään varoituksia eikä määräaikaisia bannauksia, vaan heti banni ikiajoiksi ja tilinpoisto kaikkine kommentteineeni.

John Quiman

Somessahan jo sensuroidaan pois ja bannataan tilejä, jos joku kertoo väärästä asiasta jotain, mikä on todistettavasti totta.

Jossain Halla-ahon oikeudenkäynnissä sanoi tuomari, että ei tässä ole kysymys siitä, että onko tuo totta.

Ilkka Mänttäri

Aina vaan näitä rahareikiä, ei siis kotimaisia.Laitoin tuonne FB-seinälleni valokuvan missä tilanteessa Oulaisten lähellä on tie. Paikkaa paikan perään. Luulisi etttä se on vitsi. Rahaa kyllä riittää eurooppaan ja kaikkeen muuhun mutta ei enää suomen teihin. Telkien taakse joutaisivat koko ministeriporukka.https://www.facebook.com/ilkka.manttari.52 Hiekka lentää kuin hiekkapuhalluksessa.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Katsoin viimeistä kuvaa, jonka käsitin olevan tuo mainitsemasi Oulaisten lähellä oleva tie. On se aika huonossa kunnossa, jos siinä kelluu EU-merimiina.

Vähän alempana on viesti, jossa lukee ”ettei totuus unohtuisi”. Aika osuva teksti, sillä kun klikkaa sitä, pääsee juutuupiin ja siellä on videoruutu, jossa lukee, että video ei ole enää saatavilla. Totuushan on, että monet videot poistetaan poliittisista syistä. Ehkä video olisi kertonut toisen tarinan, mutta nyt sai tuollaisen tarinan.

Ilkka Mänttäri

Olen aina ollut tuollainen monipaikkakuntalainen. Nyt virallisesti Kotkassa mutta suurin aika menee tuolla ksäasunnolla pohjoispohjanmaalla. Aika monta kertaa vuodessa ajelen tuota vanhaa nelostietä (kai nykyään E75). Aika hyvin nuo teiden kunnossa olevat muutokset näkyvät, ja tuo on yksi pääverkkoon kuuluva tie ja siitä pidetään aika hyvää huolta, ehkä. Miten sitten nuo alemmalla verkolla olevat tiet, minulla on näkemys siitäkin. Älkää päästäkö vihervasemmistioa lähellekkään päätäjäpaikkoja.

John Quiman

Autoverot, polttoaineverot jne. riittäisivät rakentamaan alusta asti koko tieverkoston uusiksi, mutta ei kuulemma raha riitä edes joidenkin teiden ylläpitoon. Hallitukset tapaavat hukata verorahat mihin sattuu, mutta eivät siihen, mikä olisi omalle kansalle tärkeää.

Mainitsemaasi kuvaa en kyllä löytänyt. Ylinnä on EU:n merimiina ja kuvissa on pari talvista tietä muutaman kauniin pihamaakuvan lisäksi.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Kaino-Vieno Huttunen

Aluksi annettiin ymmärtää, että evakuoidaan vain miehityshallintoa auttaneet. Luulisi näiden olleen jossakin kirjoilla ja heillä olevan jonkinlainen henkilöllisyystodistud. Nyt sitten kyytiin otetaan näköjään kaikki, jotka ilmestyvät kentälle ja ovat auttavinaan. Kuitenkaan kaikkia ei Afganistanistanista pystytä pelastamaan ja esim. tulkkeja ja YK:n palveluksessa olkeita on jo telotettu. Luulisi siis, että ne muutamat, jotka voidaan evakuoida, evakuoidaan hyvässä järjestyksessä ja henkilöllisyys tarkastaen.

John Quiman

Ns. suvaitsevaisiin suvaitsemattomiin voi aina luottaa: he puhuvat yhtä ja tekevät toista.

Ilkka Mänttäri

Luotto ihmisiin on niin kaunista, mutta tuhoisaa.

Ilkka Mänttäri

Unohdin sanoa että tuo valokuva tienpidosta on tältä päivältä, jos joku sattuu katsomaan.

Ilkka Forsten

Sielläpäin pidellään teitä, meilläpäin on pidelty sateita.

Tenor

Suomen sisä- ja ulkoministerillä ei ole puolta puupenniä kiinnostusta Suomen turvallisuudesta. Afganistanista saapuvat ”hyvät riviafgaanit” kokevat olevansa sodassa vastaanottavan maan kanssa, koska eivät hyväksy mm. naisten näkyvää roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Nämä ihmiset pitävät naisia arvottomina. Näköpiirissä on erilaisia ongelmia myös lapsille. Onneksi Hutisalo jää pian äitiys oletetulle lomalla, ja hänen tilalleen tulisi jokin parempi. Hutisalosta ei ole sisäministeriksi, kenties jokin pieni hallinnollinen homma sisäministeriössä olisi vielä ok.

Kata

No Iiris rukka voi olla VIELÄ pahempi tai darra.Emma…omg.Ei siellä ole ketään järki-ihmistä.

Ilkka Mänttäri

Suomi alkaa olla siinä tilanteessa että kaikki muutos on hyvästä. Jos muutos tulee järkevämpään politiikkaan niin hyvä, jos se menee pahemmaksi pohja saavutetaan nopeammin. Onhan selvää että pohja jossakin vaiheessa saavutetaan, luulisin.

John Quiman

Hidastelu pitkittää kärsimystä.

John Quiman

Niin niitä talipaneskelijoita rahdataan hyvää tarkoittavien toimesta.

Juukeli

Mitä noita ny erikseen tänne vetämään kyllä ne perästä tulee kaikki viiveellä tais olla Pekalle vaa sopivaa riistaa

Hätätila tai väärinymmärrys

Suomeen on otettu vain suurlähetystön henkilökuntaa joita on siis tällä hetkellä 298 kappaletta. Ovat kaikki ihan kivoja.

John Quiman

Kuulemma lennätetty Suomeen suomalaisia, joille annettiin heti neljän vuoden oleskeluluvat.

Ilkka Mänttäri

Kyllä vähän supistaisin tuota suomalaisuuden käsitettä jota valtamedia käyttää. Eräskin YLE:n haastattelema suomalainen oli ollut siskonsa luona kuukauden kylässä mutta sitten tuli kiire pois ja suomen passia heilutellen se onnistuikin, kertoi hän, mukavasti suomea murtaen.

John Quiman

Turvapaikkaa hakenut lomailemassa Afganistanissa, joka oli hänelle turvaton, vaikka hän oli syntynyt Iranissa ja kasvanut siellä?

Ilkka Mänttäri

Maailma on aika kummallinen nykyään. Vihervassarit eivät vielä ymmärrä sitä, yllätys saattaa olla suuri. Jos ajattelette tietoteknikkaa niin me olemme sen nuorisolle opettaneet. Valitettavasti joukossa oli joitakin vihervassareitakin. Tiedämme että nuokin elättävät koko perheensä suomalaisen sosiaaliturvan rahoilla, ja Afgaanien perhe ei ole vain vaimo, mies ja lapsi tai kaksi. Siihen meidän sosiaaliturvamme on mitoitettu.Heillä perhe on koko suku. Minulla ei enää ole ”likasankoa” johon voisin nykyisen hallituksen ja ministerit laittaa. Eniten minua ihmetytti Kokoomuksen lipeäminen näissä Euroopan tukipaketeissa. Minulle olette aina tyhjää. Aika monta sukupolvea saa syntyä jos edes lulette että teidät otan vakavasti. Ai niin unohdin kertoa tuosta geeniperimästä. Olette kuoleva puoluae. Kiittäkää Orpoa. Hyvin hoidettu.
.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Sinä loihe lausmahan enteet iän ikuiset, taaton taakkana tulevi, edestänsä ottavina.

Kata

Just ja meidän täytyy nyökytellä hyväntahtoisesti,tervetuloa.😬
Hesarin jutun näin sattumalta..rasismistamme ja emmehän me ole kuin sekalaista porukkaa itsekään ja kotoisin vaikka mistä.Miksi emme osaa antaa arvoa omalle kansallemme ja maallemme?Miksi se pitää alentaa matojen tasolle?
Monikulttuurisuus ei ole mikään MUST!😞Uskomattomia kommentteja kun nämä uudet ihqut taas saatiin tänne!Ei sanakaan vanhustemme ja köyhien asioista!Tekopyhät🤡

Ilkka Mänttäri

Kuulostaa aika kovalta luvulta. Ettei asiasta nyt tulisi liian helppoa onkohan tuossa mennyt sekaisin suurlähetystön ja konsulaatin työntekijät sekä tehtävät. No kun en ole juristi niin koitan nyt pysyä vähän kaukana tuosta mutta olen sitä mieltä että noita asioita sotkemalla hallitus voi tehdä ja sanoa vähän mitä haluaa. Jos toimivat yhdessä (siis konsulaatti ja lähetystö, ja ainahan ne toimivat) voivat kyllä tuoda vaikka ketä tänne. Luuletteko että Haavisto tai hallitus eivät tuota tiedä.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Vaikka siinä olisi suurlähetystön henkilökunta paikallisine työntekijöineen ja vartijoineenkin, kuulostaa vielä aika massiiviselta määrältä.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

Melekonen suurlähetystö pikku maalla…🤔

Ilkka Forsten

Juuri noin se soluttautuminen tehdään herra HAAVISTO. Autetaan ja ollaan auttavinaan jossain lentokentällä herra ties mitä, ja sitten kun päästään eurooppaan niin allahu akbar allahu akbar…

murre riepunen

Lähes presidentti Haavisto järjestää meille sellaisen sopan, että sen setvimiseen ei yksi sukupolvi riitä, tuskin kaksikaan.

Kata

Millaiseen valvontaan?Panta jalassa on vain pikku hidaste!

Ei mitään järkeä näitä kuskata minnekään!

Ilkka Forsten

Kiinalaiset ovat meitä edellä, heillä laitetaan ” panda ” jalkaan, joka on oikeasti hidaste.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Kata

😀 Ei hitto joo!Vähän hittaampaa liikkua! 😀

Ilkka Mänttäri

Luuletteko ettei noita löydy suomesta. Meidän sinisilmäisen hallituksen mukaan kai ei. Suomen kansalla ei olisi varaa noin sinisilmäiseen hallitukseen.