Muu maailma

Talibanit palasivat – burkan hinta nousi kymmenkertaiseksi Afganistanissa

Kuva Nitin Madhav (USAID) / Wikimedia Commons / public domain.

Talibanit ovat palanneet. Samoin on palannut monien afganistanilaisten pelko. Tämä heijastuu islamilaisen naisten asusteen burkan hintaan, joka on kymmenkertaistunut Kabulissa.

Raporttien mukaan burka on nyt kuumaa tavaraa Afganistanissa – islamilaisen naisten asusteen kysyntä on noussut rajusti Kabulissa sen jälkeen, kun islamistijärjestö Taliban valtasi maan.

Talibanit ovat luvanneet tuoda uuden rauhan aikakauden Afganistaniin, mutta kaikki eivät luota islamistien sanaan. Epäluottamus ja pelko näkyvät muun muassa siten, että islamilaisen naisten vaatteen kysyntä on kasvanut ja hinta noussut räjähdysmäisesti Afganistanissa.

Aiemmin Taliban-järjestön ollessa vallassa naisten oli peitettävä vartalonsa ja kasvonsa burkaan eivätkä he saaneet käydä koulussa, töissä tai poistua kotoa ilman miespuolista saattajaa.

Nyt kun Talibanin paluu on vetänyt viemäriin kokonaisen sukupolven toiveen modernista ja demokraattisesta valtiosta,  naiset ovat taas alkaneet pukea ylleen burkan, mikä on johtanut islamilaisen asusteen hinnan kymmenkertaistumiseen Kabulissa.

Eräs Kabulissa asuva nainen valitti, että hänen perheessään oli vain yksi tai kaksi burkaa jaettavana hänen, sisaren ja heidän äitinsä kesken.

– Jos ei ole burkaa, on hankittava lakana tai jotain, jotta siitä saisi isomman huivin, hän sanoi.

25-vuotias yliopistosta valmistunut nainen kertoi, että hän ei ole poistunut kotoa viikkoihin. Hän odottaa tilanteen selkiytymistä.

– En voi kohdata Taliban-taistelijoita. Minulla ei ole hyvä tunne heistä. Kukaan ei voi muuttaa Talibanin asennetta naisia ​​ja tyttöjä kohtaan, he haluavat naisten pysyvän kotona, 25-vuotias kertoi.

Hän ei kuitenkaan ole valmis pukeutumaan islamilaiseen naista alistavaan burkaan.

– En voi hyväksyä sitä. Taistelen oikeuksieni puolesta, tapahtui mitä tahansa, hän sanoi.

Lähde India Today.

Tilaa
Ilmoita
guest

82 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Luca

Onkohan tuossa kuvassa Afganistanin missikisat. Uimapukukierros?
”Ken on maassa kaikkein kaunein…”

Bling Bling

”Hän ei kuitenkaan ole valmis pukeutumaan islamilaiseen naista alistavaan burkaan”
Hän ei ole sisäistänyt asioita oikein. Burkha on oikeus, siihen pukeutuminen on vapaaehtoista, sitä kannetaan yhteenkuuluvuuden ylpeydellä ja se tuo esille kantajansa vahvaa naiseutta; tämän todistaa jokainen äärifeministinen punavihervassari Suomessa tai jossain muussa progressiivisessa länsimaassa.

John Quiman

Taistelee oikeuksiensa puolesta tapahtui mitä tahansa? Se taistelu ei kauan kestä tuolla asenteella, eikä heti kohta elävien kirjoista poistettua muista kukaan, kun yleisökin jää pieneksi. Pidemmän aikavälin maltillisempi suunnitelma voisi toimia paremmin tai vähintään paljon julkiisuutta saavuttava taistelukuvaus netissä leviävällä videolla.

Tuolla sitä viherfasistien sukulaissielujen luomaa unelmaa onkin kerrakseen.

erkkielukka

Saakelin hyvän näköisiä ”naisia” siellä näyttäisi olevan. Täytyy harkita muuttoa sinne pysyvästi.

John Quiman

Ostamaan nainen säkissä?

Kata

Säkissä voi olla vaikka ”sanna”….tuo femme fatale aavikon…

Teimer

Sota on ohi ja rauha Afganistanissa. Hienoa!!! Nyt sotaa paenneet voidaan rahdata takaisin kotiinsa täältä loisimasta. Veronmaksajilla on elätettäviä muutenkin jo tarpeeksi. Talouskin Afganistanissa on nousukiidossa, kun burka kauppa käy kiivaasti. Vaatekaupan myötä muukin kulutustavara kauppa raketoi. Se tietää työvoimapulaa ja täältä löytyy kieltä osaavia huippuosaajia lähetettäväksi kotiinsa paikkaamaan orastavaa työvoimapulaa.

John Quiman

Purkka pois huulesta ja Afganistaniin burkia tekemään.

Lieväasteinen

Mutta mitä niin ”kauheaa” on Afganistanissa tapahtunut? Sota ja miehitys on viihdoinkin loppunut, pakolaiset palaavat Pakistanista Afganistaniin, uusi hallinto laittamassa asioita järjestykseen, järjestämässä rajojen valvontaa, talibit (tarkoittaa ”opiskelijat”) kiertävät ovelta ovelle ja takavarikoivat väestöltä aseita, Taleban laittaa bacha bazi -tavan ja huumeet jyrkkään kieltoon, šarian vanhollinen muttei äärimmäinen tulkinta, pakkolänsimaalaistamiselle ja länkkäreiden pedohomoturismille loppu, perinteinen kulttuuri ja yhteiskunta palaavat, kollaborationistit ja länsimiehittäjien kätyrit saamassa ansaittua rangaistusta… Nyky-Talebanissa on myös paljon tadžikkeja ja muita darinkielisia. Aiemmin se oli enimmäksen paštujen liike, nyt yhdistävä voima. Eli voi kuunnella Yleä, lukea Hesaria ja tehdä ihan päinvastaiset johtopäätökset. Onnittelut vain uudelle maan hallitukselle ja menestyksiä rauhan ja maan jälleenrakentamisessa.

Ilkka Mänttäri

Tähänhän nämä islamilaiset voimat ovat koko ajan pyrkineet. Päämäärä saavutettu, turha valittaa.

John Quiman

Saapa nähdä, mitä todella tapahtuu. En kyllä näe siinä mitään positiivista. Vaikea nähdä toisenlaistakaan lopputulemaa, koska länsimaalaisten oleskelu siellä oli ainoa voima, joka salli jonkinasteista vapautta afganistanilaisille. Afganistanin länsimielinen hallinto puolestaan oli korruptoitunut ja heikko, eikä siitä ollut vastusta talebaneille.

Omahan on heidän asiansa. Olipa maa tästä edespäin hyvä tai huono heille, on se edelleen heidän oma asiansa. Jos he haluavat jotain muuta, on heidän itsensä asia nousta vastarintaan ja luoda haluamansa yhteiskunta. Kaikki loisivat ja ongelmalliset afgaanit vaan takaisin ottamaan vastuu omasta maastaan.

Millä tavalla pakkolänsimaalaistumista? Ei kukaan kieltänyt burkhan käyttöä, eikä vaatinut länsimaisia elintapoja, mutta nyt on pakko käyttää burkhaa ja länsimaalaiset elintavat tulevat olemaan varsin kiellettyjä.

Laittavat vanhan nuorten poikien pitämisen tavan kieltoon? Sehän on afgaaneilla vanha tapa. Vai länsimiehittäjien kätyrit saamassa ansaittua rangaistusta? Entäpä jos ne pyrkivät edesauttamaan sitä kehitystä, jota lukemattoman monet afgaanit halusivat. Toiseksi vaikka maassa olisi vihollisenkin joukkoja, kyllä jonkun pitää niitä tulkata ja joidenkin hoitaa oman kansan asioita siitä huolimatta. Jos he vastustivat talebaneja, he olivat niiden afganistanilaisten asialla, jotka vastustivat talebanien valtaa.

Monet diktatuuriset hirviöt on kautta aikain osattu kuvailla hyviksi ihmisiksi, jotka ovat oikeutettuja milloin milläkin verukkeella pitämään kansaa mielivaltansa alla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Juu Josif,Aatu,Mao,Nicolae jne jne ja Joekin taputtelee lapsia….herttaista!

Mirkku

Hmmm…ymmärsinköhän oikein? Taisin kirjoittaa pari päivää sitten, että haetaan Afganistanista kaikki naiset ja lapset pois. Se oli ”huumorilla” höystetty vastaus toiselle kirjoittajalle.
Mutta nyt kirjoituksesi herättelemänä: jos ne ”vanhat tavat” ovatkin sielläpäin geeneissä (en uskalla tähän kirjoittaa tapaan osallistuvien oikeaa nimitystä) niin sittenhän tuo naisten kaapuihin kätkeminen olisi turhaa? Vai onko heidän naisvihansa niin suurta tuon geeneissä piilevän taipumuksen takia, että naiset pitää siksi peittää?
Tiedetään, typeriä kysymyksiä, sillä kaikkihan tietävät mihin tuo kaapupukeutuminen perustuu. Mutta kunhan mietiskelen ja ihmettelen, olisiko heiltä kaapattava ne naispuoliset kokonaan muualle. Syntyvyys laskisi ja kansa hiipuisi pikkuhiljaa pois. Ei tarvitsisi käydä uskontoon perustuvia sotia, ja saisivat harrastaa sitä vanhaa tapaa keskenään mielin määrin noutajan tuloon saakka. Hyi minua.

John Quiman

Eivät afganistanilaiset voi suostua naisten lähtemiseen maasta, sillä sitten ei tulisi enää niitä poikia.

Lieväasteinen

”…olisiko heiltä kaapattava ne naispuoliset kokonaan muualle.”

Tuota. Pelkään pahoin, että tässä tapauksessa bacha bazi ja muu homous alkaa kukoistaa ja noin 10-15 vuoden päästä Ruotsin armeija pride-lippuineen voi esteettä marssia maan sisään, ja asukkaat ottavat sitä vastaan riemuiten ja kukkia heitellen.

Ilkka Mänttäri

Oikein. Omahan on heidän asiansa. Koska opimme ja lopetamme tyrkyttämästä omaa kulttuuriamme ja sivistystämme näille barbaareille. Heidän olisi ehkä jo ollut pakko kehittyä ellei aina joku ulkoinen valtio olisi siellä sotkemassa asioita. Jos sitten haluavat elää sharia-lain alla niin on heidän valintansa niin kauan kuin riittävän voimakas vastarintaliike nousee. On se kaikkialla muuallakin noussut kun on ollut pakko eikä joku aina ole ollut tyrkyttämässä ”kehitysapua” ja lahjuksia.

John Quiman

Suuravallat ovat kautta aikain pyrkineet saamaan hallintaansa alueita, joista uskovat hyötyvänsä tai siksi, että toinen suurvalta ei voisi niistä hyötyä.

Muuten kai olisi samantekevää mitä afgaanit tekevät omilla alueillaan. Jos sen alueen haluaa hallintaansa, pitää pyyhkiä tai ajaa afgaanit pois ja kuljettaa sinne uudet ihmiset. Ei se muuten käy.

Lieväasteinen

”Millä tavalla pakkolänsimaalaistumista?”

Tarkoitin lähinnä jenkkidemokratian vientiä ja siihen pakottamista, vaikka kansa ei ole vielä siihen kypsä (kuten itänaapurissakin, mutta siellä kansa on kuitenkin kypsempi) ja objektiiviset edellytykset eivät ole vielä täyttyneet. Eli yritetään taas hypätä kehitysvaiheiden yli (kuten globalisaationkin tapauksessa) viis siitä dialektiikasta. Toiseksi on westernisaation lieveilmiöt kuten jo mainitsemani vanhojen länsimiesten pedohomoturismi.

”Laittavat vanhan nuorten poikien pitämisen tavan kieltoon? Sehän on afgaaneilla vanha tapa.”

Ei ainoastaan afgaaneilla. Ko. tapa oli levinnyt myös muualle Keski-Aasiaan kuten esim. nyk. Tadžikistanin ja Uzbekistanin alueelle, jossa neuvostovalta lopetti tämän perinteen. En tiedä, onnistuiko hävittämään sen kokonaan vai siirtyikö se maan alle. Pakistanista en tiedä. Kuulin uutisen, että Taleban kieltää bacha bazin.

”…koska länsimaalaisten oleskelu siellä oli ainoa voima, joka salli jonkinasteista vapautta afganistanilaisille.”

Minusta tuo on hieman idealistinen ajattelutapa ja liioittelu, koska länsimaissotilaiden vaikutus ja valta ei levinnyt kuin muutaman sadan metrin päähän niiden välittömästä oleskelupaikasta ja sekin on vain lähinnä päiväsaikaan. Eikä länsimaalaisuus ollut afganistanilaisten keskuudessa kovin suosittuna uskonnon, kulttuurin ja perinteiden takia. Länsimielinen hallitus hallitsi lähinnä vain Kabulia.

”Omahan on heidän asiansa.”

Just tuo on asian ydin. Annetaan nyt heidän olla. Kiistaton fakta on se, että siellä on sodittu tauotta v. 1979 lähtien eli yli 40 vuotta, ja kansa on ilmeisesti väsynyt. Tarvittaessa voi auttaakin, mutta annetaan mieluummin onki eikä kalaa.

Kuulin monen siellä ajattelevan, että parempi on yksi ja ainoa Taleban kuin kaikenlaisten kenttäkomentajien, sotaherrojen, miehittäjien ym. sekamelska. Talebanin alkulähteillä olivat opiskelijat ja rahoittajina rekkakuskit. Siellä on tämmoisia värikkäitä rekkoja ja kuorma-autoja kuten Intiassa tai Pakistanissa ja meininki on samanlainen — ihmiset matkustavat katoilla. Rautateitä kokonaisuutena ei ole, on koko maan yhdistävä kehätie, jolla oli lukemattomia tiesulkuja, joissa vaadittiin rahaa. Esim. jokin teini-ikäinen tiesululla tähtää kranaattiampumalaitteella tuulilasiin, käskee tulemaan ulos. Sitten tulee partamiehiä ottamaan maksun. Ja viiden kilsan päästä seuraava tiesulku ja niin edelleen. On selvää, että tilanne oli mahdoton ja parempi on yhden ja saman tahon (Talebanin) yksi tiesulku monien sijaan. Nuo tiesulut oli vain yksi käytännön esimerkki. Talebankaan ei ole yhtenäinen, keskusjohtoinen järjestö, on soluja, mutta se ainakin pyrkii yhtenäisyyteen, keskusjohtoisuuteen ja kurinpitoon.

Sanotaan, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Mutta Afganistania ei pysty ymmärtämään edes itänaapurin logiikalla, länsimaisesta mustavalkoisesta hyvis-pahis -putkilogiikasta puhumattakaan. Afganistania ei pystynyt valloittamaan kukaan paitsi Aleksanteri Suuri hirveällä hinnalla ja lyhyeksi ajaksi sekä mongolit, jotka tuhosivat koko alueen.

Maasta ulos pyrkivistä olen siitä mieltä, että osa on paniikin ja laumavietin vallassa, toiset yrittävät käyttää tilannetta hyväkseen ja päästä Länteen lihapatojen äärelle, kolmannet ovat taas tehneet jotain sellaista, että on syytä paeta vaikka laskutelineessa roikkuen. (Jälkimmäinen matkustustapa on muuten ilmiselvä osoitus erittäin korkeasta älykkyysosamäärästä.) Olen myös huomannut, että iso osa (ellei suurin osa) pakolaisista on hazaroita, joille on aina käynyt huonosti, koska 1) ovat šiialainen vähemmistö (sunnien mielestä kerettiläisiä), 2) ovat mongolivalloittajien jälkeläisiä (näkyy usein naamasta ja hazara-heimojen nimistä). On siellä myös Hazaradžat aka Hazaristan, jossa hazarat ovat enemmistönä. Miksi he eivät pakene sinne? Kysymys on ehkä retorinen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Ilkka Mänttäri

No noin yhteenvetona. Meidän pitäisi pysyä noista maista niin kaukana kuin mahdollista. Ei asestaa tai antaa lisää varoja niiden käyttöön, kaikki tiedämme mihin ne menevät. Eivät ainakaan propagandassa näkyvien nälkäisten lasten ja naisten ruokintaan, mutta mitä tekee hallitus. Heittäkää se jo ulos ja varmistakaa että meillä on puolustuskyky kohdillaan ja se tarkoittaa myös henkistä puolustuskykyä. Vihervasemmistolle tervemenoa.

John Quiman

Olet ilmeisen hyvin paneutunut asiaan. Oli siellä ainakin lehtikuviin asti tyttöjä, jotka olivat opiskelleet jne. Olivat hyvin huolissaan talibanien tulemisesta. Talibanit lupaavat, että tytöt saavat opiskella. Epäilen kuitenkin, että eivät juuri saa, vaan burka päälle ja kodinhoitoon. Kuinka laajasti siellä oli tytöille mahdollisuus opiskella ja kuinka paljon kaupunkien ulkopuolella oltiin edelleen tiukan islamin ajatuksissa, en tiedä, mutta eipäi sillä ole niin väliä. En ole huolestunut Afganistanin asioista, koska siihen menisi vain aikaa, eikä se huolestuminen auttaisi ketään tai mitään.

Avustukset jos ottaa pois ja elävät omillaan, ehkä ne siitä joskus kehittyvät, kun on pakko. Niin, ja tietysti kaikki afgaanit Euroopasta palautuksiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kaino-Vieno Huttunen

Finlayson voisi lanseerata markkinoille Tom of Finland burkan ja periä siitä kaksinkertaisen hinnan lakanasettiin verrattuna. Suomen tekstiiliteollisuus kääntyisi nousuun ja feministit voisivat pukeutua siihen osoittaakseen tukea afganistanilaisille naisille.

Mutta tämähän oli hyvä idea, täytyy nukkua yön yli, josko huomenna hankkisi copyrightit.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
Kata

Juu hanki se koska tuo on menestys näillä näkymin! 😀

Ilkka Mänttäri

Samalla Finlayson voisi ottaa kumppaniksi jonkun pressufirman, saataisiin vähän vetoapua suomen vientiin.

Ilkka Forsten

Miksi hintaa piti nostaa, naisethan pukeutuu ” vapaaehtoisesti ” siihen ilman että kukaan pakottaisi. Näinhän viherkööri on asian esittänyt kun olemme sanoneet että islam pakottaa naisen pukeutumaan uskonnon ja miesten käskytyksen mukaan.

Tänään Jaakko Hämeen-Anttila viisasteli uutisissa Afganistanin tilanteella, ja esitti kantanaan että voihan olla tapahtunut muutos parempaan, sillä nyt taleban vaikuttaa vähän maltillisemmalta kuin aiemmin.

Mitä lause siis piti sisällään ? Väittämän että islam on pas**’aa mutta nyt vähän vähemmän haisevassa muodossa, joka puolestaan sotii kaikkea viherkommunismin satumaailmaa vastaan. He ovat toistuvasti sanoneet ettei muslimimaissa ole mitään sellaista naisiin kohdistuvaa eriarvoistamista kuin euroopassa. Hämeen- Anttilakin on aiemmin ollut sitä mieltä että kyseessä on perinteinen retoriikka joka pursuaa sanoja, mutta ei ole mitään todellista. Nyt hän kuitenkin myöntää ettei islam olekaan ollut ok, joskin nyt kuulemma alkaa olemaan kun äärijihadistit ovat selvästi liberalisoitumassa.

Onko kysyn vaan ? IHAN TOTTA, ONKO ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

”Maltillisempi kuin aiemmin” just joo voi luoja noita hörhöjä!!!
https://www.instagram.com/p/CSy8MLqHt_w/?utm_source=ig_web_copy_link noin maltillista siellä on….kaaos mikä kaaos ja ei kai sellaista ole jos on ”maltillista”!

Hehän ilmoittivat että naisilla on kaikki oikeudet sharia-lain puitteissa….ei kai sitä muuten sinistä verkkotelttaa haluaisikaan?

Ilkka Forsten

Ilmoituksen sanoma on suunnilleen sama kuin Neuvostoliitossa aikoinaan. Me hyväksymme ja suvaitsemme kaikki jotka ovat kommunisteja.

John Quiman

Tuo sama viestihän on myös viherfasisteilla.

John Quiman

Kauniit puheet on tarkoitettu julkisuuskuvan kohentamiseen länsimaissa. Kunhan saavat rajansa suljetuksi ja täyden kontrollin kansasta, palannevat kutakuinkin samaan kuin aiemmin. Jos joku nainen on ilman burkaa, huolehditaan siitä, että paidan kaula-aukon yläpuolelta leikataan ylimääräiset pois, jotta hiukset eivät näkyisi.

Marita

Jostain syystä Hämeen-Anttila häippäsi melko pian 2015 invaasion jälkeen pois Suomesta islamia ihaillen ja vaaraa vähätellen. Turha häneltä mitään on kysyä. Naiset ja lapset voisi hakea sieltä pois, kyllähän vihervassarit ja kaikki kirjainyhdistelmä hemmot tietää, että kyllä se uroskin poikii tiukan paikan tullen. Saisivat vihaamansa naiset pois silmistään ja niin kuihtuisi vähitellen pois loppukin porukka ja maailma saisi huokaista helpotuksesta.

juu

Käyttäähän nuo niitä suihkuverhoja täälläkin, vaikka muka haluavat paeta sitä alistamista..

Ilkka Forsten

”Suihkuverhojen ” kannattaja on mukana, niin minkäs teet.

John Quiman

Pakenivat vainoa, mutta vainoajat tulivat mukana.

Irmeli

Olen keran nähnyt kaupungissani burkaan puketuneen naisen.Musta oli kaapu ja hänellä kyllä silmät näkyi ei muuta. Eivät ole yleisiä täällä onneksi, kaapu ja huivipäitä täällä on yllin kyllin. Nekin on naisen alistuksen merkkejä, eivät muuta. Miehet määrää monella täälläkin joka askeleen. Afgnistania kauhistellaan ja täällä monella ”turvaa” hakeneella perheellä naisen/tyttöjen elämä on lähes kun talibaaneilla, ei ole mitään oikeuksia. Meidän femakkosuvakit ei siitä viis veisaa. Lähes kaikissa muslimimaissa naisilla/tytöillä on huono olot. Saksassa oli mielenosoitus joskus muutamia vuosia sitten, muslimit osoittivat mieltä, aihetta en muista mutta kyltti jäi mieleen. Siinä luki että: Teidän demokratianne ei merkitse meille mitään ja islam valloittaa maailman…ja nämä elävät Saksassa…

juu

Täällä niitä on jo iso osa kadulla kulkijoista, pieni viiva josta näkee vähän eteensä.
Joillain jopa ristikkoverkko silmäreikien edessä.
Sitä näkyy vasemmisto globalistit haluavan koko euroopan täyteen.

Ilkka Forsten

Muslimiäijillä on erikoinen naismaku. Haluavat liidunkalpean muijan jolla on rusketuksesta syntynyt ritilä silmien edessä.

Teimer

Yleensähän siellä seuduilla nahka on luonnostaan savun värinen ts. savunahka. Kaapu estää nahkan värin neekeröitymisen.

Ilkka Forsten

Tieteellinen kysymys lienee paikallaan tässä vaiheessa iltaa. Ruskettuuko neekerit ?

John Quiman

Kyllä, jopa pikimustasta tulee pikimusta+.

Pigmentin määrä määrittelee värisävyn, jonka tarkoitus on suojata auringolta. Tummempi iho ei saa Suomen olosuhteissa yhtä paljon irti auringonvalosta, kuin vaalea iho. Jos on tarpeeksi tumma iho, ei rusketu, koska iho ei kaipaa lisäsuojaa.

Muistaakseni tumma iho pohjoisessa vaikeuttaa D-vitamiinin kehittymistä kehossa ja se saattaa jäädä liian pieneksi. Myös kummitusten kaiken peittävä asu johtaa D-vitamiinin puutteeseen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Näkyy influenssa ja koronatilastoissa.

John Quiman

PCR-testi ei erota toisistaan tavallista influenssaa ja koronaa, joten kaikki väitetyt koronatapaukset ovat jompaa kumpaa tai kuka tietää vaikka olisivat kaikki influenssaa. Tosin positiivisista testituloksista suuri osa on virheellisiä positiivisia.

Ilkka Mänttäri

Kiitos, vähän tuota myös tarkoitin. Täytyy kai yrittää olla vähän selkeämpi.

Marita

Ja todella suuri D-vitamiinin puute.

Marita

Mielestäni Suomessa oleville afgaaneille näyttää kelpaavan kaikki, ikäjakautumasta päätellen. Oikeastaan kaikki mikä liikkuu.

Hätätila tai väärinymmärrys

Taleban on siis talousboosteri. Euro muuttuu kahdeksi. Ei tarvita elvytysrahastoja kun on omasta takaa Taleban.

Teimer

Taleban vastaa meidän vihreää siirtymää ja digiloikkaa.

Ilkka Mänttäri

Ja tulokset ovat suunnilleen samat.

John Quiman

Mitä noiden burkiinkin tulee, on vihreä siirtymä aloittanut kasvomaskeista ja visiireistä. Jonkun poliitikon mukaan niiden käyttö ei lopu koskaan, joten sama linja siinäkin. Tyyli ilmeisesti tavoittelee täyspeittävää asua vähitellen. Viherfasisteilla se tosin pyrkii burkittamaan sekä miehet että naiset.

Pakollinen kotona pysyminenkin näkyy olevan tavoitteena. Rokotuspassejakin tullaan käyttämän rajoituksena liikkumiselle, vaikka uskotellun taudin leviäminen ei esty rokotetuilla sen paremmin kuin rokottamattomillakaan, eikä rokotettu ole suojassa taudiltakaan sen paremmin kuin rokottamatonkaan. Tämä olisi Kafkalle kulta-aikaa, kun aiheita taas riittää ihan elävässä elämässä.

Upponalle

Juu. Tässä lisätietoa ja saa jakhaa.
https://www.brighteon.com/a6955df2-a710-4f3d-8b67-b24b5a3c9c58

John Quiman

Tuo grafeenioksidia ovat useammat tutkijat löytäneet noista ”rokotteista” jo jonkin aikaa. Tiedä sitten miksi sitä on siinä suuria määriä, mutta ei kuulosta oikein hyvältä.

Kata

https://twitter.com/Timcast/status/1427999257949360133?s=20 Australia nyt…..luulin että siellä on vielä järki tallella mutta ei,Kanadan tyyliin…järkyttävää lasten pahoinpitelyä!Ja silti yksi polliisi on ILMAN maskia eli törkeää mielivaltaa!

John Quiman

Surkuhupaisaksi mielivallaksi on käänyt yhteiskunta niin Kanadassa kuin Australiassakin. Uuden Seelannin Aucklandissa löytyi yksi positiivinen testitulos ja ei kun maan suurin kaupunki sulkutilaan.

Ilkka Mänttäri

😂 🤣 Muuta ei enää voi.

Ilkka Mänttäri

Tuo koronapassi on myös yksi kummajainen. Pistäkää nyt merkille kaikki poliitikot jotka haluavat muuttaa perustuslakia siten että se saattaa toteutua. Antti kurvinen vasta sanoi aamulla televisiossa: Koronapassin käyttöönottaminen ei ole ihan helppo tehtävä kun meillä on niin tiukka tuo perustuslaki. Mitenkäs siitä nyt äkkiä on tullut niin tiukka. Saattaahan se olla tiukka mutta ei siitä ole aikaisemminkaan välitetty, rikotaan mennen, tullen.

John Quiman

Kaiken lisäksi sen käyttö on täysin pähkähullua, sillä rokotettu levittää tautia siinä kuin rokottamatonkin ja lisäksi rokotetut sairastuvat siinä kuin rokottamatonkin. Alkaa olla noita rokotettuja sairaalat täynnä, ei rokottamattomia. Siis ei tee mitään eroa taudin estämiseen nähden, että onko rokotettu tai ei.

Poliitikot puhuvat ikään kuin rokottamattomat olisivat vaara kaikille. Mikäs vaara rokottamaton on rokotetulle, jos rokote toimii? No ei se kyllä toimi, voidaan nähdä tuloksista maailmalla. Rokote on täysin turha, koska se ei estä mitään, ei edes kuolemia, siis sen paljon puhuttu lieventävä vaikutus taitaa olla satua sekin. Esim. Israelissa sairaalat ovat täynnä rokotettuja teho-osastoilla ja ruumishuoneissa.

Kumminkin heidän filosofiansa mukaan rokotettu on turvassa, joten miksi rokotettua tulisi suojella miltään. Rokottamaton puolestaan on itse tehnyt valintansa, siis valinnut olla osallistumatta rokotekokeisiin. Ei häntä suojele jokin rokotepassi. Koska he väittävät, että rokotuksilla pandemia (jota ei edes ole) saadaan kuriin, vaikka sellaisesta ei ole pienintäkään merkkiä, tulisi heidän ajatella loogisesti, että rokotettu on suojassa, se siitä.

Vetoavat siihen, että teho-osastot täyttyvät rokottamattomista, vaikka ne eivät ole tähänkään asti missään vaiheessa täyttyneet. On kyllä peloteltu sellaisilla mielikuvilla, mutta missään vaiheessa ne mielikuvat eivät ole olleet kuin valheita.

Miten tuota nyt sitten käänteleekin, niin tosiasiassa rokotepassin tarkoitus on ihan muu, mutta sitä pyritään tyrkyttämään, jotta voitaisiin pakottaa ihmiset rokotuksiin. Sen lisäksi syy voi olla pyrkimys kontrolliyhteiskunnan rakentamiseen, jossa rokotepassi on lopulta sosiaalisten pisteiden passi. Sitä vaan ajetaan pelottelemalla ihmisille, joista aika suuri määrä onkin jo aivan hysteerisiä, kun uskovat hallituksen paksuja valheita pandemiasta.
On tavattoman läpinäkyvää, että tarkoitusperät eivät liity kerrottuun ”pandemiaan” tai ehkäpä se onkin plandemia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Minun oli pakko ottaa nuo rokotukset, koska oli vaara joutua tilanteeseen, jossa piti olla ehdottomasti rokotettuna, ja myös eräs ”valistettu” naissukulaiseni painosti jatkuvasti ”hyväksymään tieteen salaliittoteorioiden sijaan”. Ensimmäisen rokotuksen jälkeen oli pari päivää sivuoireita, toisen piikin jälkeen sivuoireet ovat kestäneet jo kolme viikkoa, välillä pikkusen helpottaa, välillä pahenee, mitään loppua ei näy, vatsaoireet tosi pahoja. Olen miettinyt, olisiko ollut parempi sairastua oikeaan koronaan. Tiedostavan sukulaiseni mukaan oireeni ovat puhtaasti psykosomaattisia ja pelkän negatiivisen itsesuggestion sekä väärän asenteeni tulos.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Tiedostava sukulaisesi keksii selityksiä suojelemaan uskomuksiaan. Eipä siinä muuta.

Saattaisit ehkä löytää jotain rokotteen haittojen minimoimisesta tästä artikkelista ja sen linkeistä aloitellen:
https://sinikkatyynela.blogspot.com/2021/08/myrkyllisen-piikkiproteiinin.html?m=1

Jos löydät jotain tomivaa, kerro ihmeessä, niin voin kertoa sellaisille rokotetuille, jotka haluavat kuulla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

On pakko sanoa, että sukulaisellani ei ollut sivuoireita ollenkaan ja hän on vaan lujittunut uskossaan.

Ilkka Mänttäri

Löydätkö kahta samanlaista ihmistä, epäilen.

John Quiman

Ei kaikille tule välittömiä sivuoireita. Tiedä sitten monelleko tulee haittoja ajan kanssa. Ennusteet eivät tunnut kamalan hyviltä, mutta en oikein usko, että pahimmat toteutuvat.

Ilkka Mänttäri

No meni tuo edellinen kommentti odottamaan hyväksymistä. Mikä tässä sananvapaudessa on niin vaarallista, ei tarvitse vastata. Tiedän, ja oli vaarallinen avainsana.

Ilkka Mänttäri

Olen varmasti täysin väärä taho antamaan ihmissuhdeneuvoja mutta naissukulaiselle ei oikein mitään voi, siis jos sukulaissuhde on todellinen eikä vain tyttöystävä tai vaimo. Kumpikaan edellämainituistahan ei ole sukulainen vaan vieras joka asuu talossasi tai asunnossasi 😉, tai toisinpäin. Jossakin diktatoorisessa maassa minut voitaisiin tappaa tuosta lausonnosta mutta suomessa minut voidaan vain häpäistä ja laittaa linnaan Hutisalon eettisen komitean kutsumana.Voi aina tehdä kuten islamissa on tapana ja valehdella, meitähän aina patistetaan hyväksymään vieraat kulttuurit, se on tapana, siis valehtelu vääräuskoiselle.

Ilkka Mänttäri

Kysymys herääkin, ymmärtääkö hallitus tai sitä edustavat tahot koko tämän menon tarkoitusta, pahoin pelkään että eivät. Ovat joko aivan liian nuoria, tai vaan liian tyhmiä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Koska meille saadaan talebanit valtaan ja sharia. Saisi vihervassari piiperöt sitä mitä ovat tilanneet. Itsellä pitkä parta valmiina. Pieni ajatusmaailman vaihto ja akat on kaavussa nyrkin ja hellan välissä. Sitähän ne taitavat toivoa. Annetaanko se niille?

Lieväasteinen

Niin. Mikäli olisi valittava ruton ja koleran eli punavihreän intersektionaalisen ”paratiisin” ja šarian väliltä eikä olisi muita vaihtoehtoja, ottaisin mieluummin šarian.

Ilkka Forsten

Sharjatulesta minäkin tykkään… Tulee vaan vähän tyyriiksi.

Lieväasteinen

Esitit juuri sen muun vaihtoehdon. 😉

Ilkka Forsten

Kuin huomaamatta veliseni, kuin huomaamatta…

John Quiman

Valitsisit sharian? Mitä eroa niissä on? Nähdäkseni ne ovat vain eri paketeissa.

Lieväasteinen

”Valitsisit sharian? Mitä eroa niissä on? Nähdäkseni ne ovat vain eri paketeissa.”

No kirjoitin, että valinta on ruton ja koleran väliltä. Tarkoitin hypoteetista ja kärjistettyä tilannetta, jossa joutuisi esim. piipun eteen ja olisi tehtävä valinta joko tai. Silloin voisi miettiä, olisiko enemmän oikeuksia ja vapauksia dhimmina tai jopa käännynnäisenä (juutalaisuus, kristinusko ja islam ovat saman uskonnon eri versioita) šaria-yhteiskunnassa, jossa saa ainakin syödä monipuolisesti tietyin rajoituksin, taikka intersektionaalisen kastijärjestelmän pohjalla (väärä sukupuoli, väärä ihonväri, väärä etnisyys, väärä suuntautuneisuus jne.), jossa joutuisi raatamaan äänettömänä ja oikeudettomana noiden kaikenlaisten vähemmistöjen hyväksi matriarkaatissa vain rehua syöden. Intersektionalismi ja matriarkaatti (tai esim. transnaisten matriarkaatti) ovat käsittääkseeni samassa paketissa. Toisaalta sekä šariassa että intersektionalismissa meidänlainen voisi päätyä orjaksi, joten on ehkä pakko harkita Ilkka Forstenin mainitsemaa vaihtoehtoa.

Nyky-Ruotsissa intersektionalismi ja šaria ovat kuitenkin juuri samassa paketissa, mutta on vain ajan kysymys, miten pitkään ne kykenevät siellä rauhanomaiseen rinnakkaiseloon tai tarkemmin rinnakkainoloon. Veikkaan, että Ruotsi hajoaa lähiperspektiivissä rinnakkaisyhteiskuntiin. Yhdessä on vallassa klaanit, toisessa somalit, kolmannessa ekokommunistit, neljännessä kurdit, viidennessä anarkistit jne. Lopuksi ihmiset väsyvät (suurin piirtein kuten Afganistanissakin) tuohon kaokseen ja moninaisuuteen ja voimakkain ja järjestynein taho (veikkaan islamistit) ottaa vallan. Kantaruotsalaisten miesten kykyihin en valitettavasti usko. Tai tapahtuu kuin Iranissa 1979, jossa kommarit auttoivat islamisteja valtaan, ja sitten noille hyödyllisille idiooteille (siis kommareille) kävi erittäin huonosti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Sellaistahan se, jos pitää valita.

Juutalaisuus on omansa, mutta kristinusko ei ole sen versio, sekin on omansa, vaikka kirkot käyttävätkin Vanhaa testamenttia Raamatussaan. Kristinusko perustuu Uuteen testamenttiin, ei vanhaan. Se on ihan omansa.

Koraanissa on paljon mukaeltu juutalaisten kirjoituksia, mistä syystä monet sanovat sen olevan suurelta osin juutalaisten kirjoitusten kopio.

Lieväasteinen

Saman vanhan abrahamilaisen monoteistisen uskonnon versioita kuitenkin.

Jeesus omien sanojensa mukaan ei tullut rikkomaan (Mooseksen) lakia, vaan noudattamaan sitä. Jeesus ei ole koskaan irrottanut itseään juutalaisuudesta. Uuden uskonnon takana on Paavali (Saul, Šaul), itsekin judaisti, sitten käännynnäinen, joka aikoinaan vainosi kristittyjä. Paavali keksi, että uuskristittyjen ei tarvitse noudattaa Lakia. Nykyinen kristinusko on pikemmin paavalinusko.

Juutalaisuus erotukseksi kristinuskosta ja islamista ei ole leviämishaluinen, jos niin voi sanoa. Juutalaisuus ei edellytä lähetystyötä. Juutalaisuus on tavallaan valittujen VIP-kerho. Juutalaiseksi on vaikea kääntyä, miehen ainakin. Edellytetään gijur, kaksi takaajaa ja vuoden koeaika. (Muuten kaksi takaajaa ja vuoden ehdokasaikaa edellytti myös liittyminen NLKP:n jäseneksi, näkyy siis, missä juuret.) Klassinen juutalaisuus ei tunnusta Jeesusta missään muodossa, juutalaisille Hän on kerettiläinen.

Islam on pohjimmiltaan juutalaisuuden ja kristinuskon sekoitus, johon on lisätty jonkin verran omia kieltoja, sääntöjä ja käsityksiä. Muslimit tunnustavat sekä Vanhan (Taurat=Torah) että Uuden (indžil=evankeliumi) Testamentin ja Koraani paljolti pohjautuu niihin. Islam tunnustaa Jeesuksen (=Isa). Jeesus on islamissa numero kaksi profeetta Muhammadin (s.a.w.) jälkeen. Jeesuksellakin on islamissa profeetan asema. Muslimit uskovat, että Jeesus on syntynyt neitseellisesti. Islamissa Jeesus on Isa bin Marjam eikä bin Jusuf (siis Marian eikä Joosefin poika). Muslimitkin uskovat, että Jeesus teki ihmetekoja, saarnasi ja hänet nostettiin taivaaseen. Islamissa on jopa oma kristologiansa. Jeesuksen ylösnousemuksesta islamin koulukunnat ovat eri mieltä, yhtenäistä kantta ei ole. Erona kristinuskosta on se, että muslimit eivät tunnusta Jeesuksen uhrautumista muun ihmiskunnan puolesta tai pelastajan roolia. Muslimit eivät palvo ristiä tai krusifiksia, koska ensiksi eivät palvo esineitä tai kuvia ja toiseksi risti oli Jeesuksen surmaamisväline. Todellakin, mikäli Jeesus olisi surmattu esim. kirveellä tai veitsellä, mitä symbolia nykykristityt palvoisivat?

Juutalaisten tapaan muslimit noudattavat Mooseksen lakia (=Musan šaria), mutta vain osittain. Muslimien ruokarajoitukset ja -säännöt rituaaliteurastuksineen (juutal. š(e)hita) muistuttavat vastaavaa juutalaisten kašrutia (košer-ruoka). Kašrut on tosi vielä tiukempi paitsi alkoholin osalta. Suurin piirtein košer on aina halal, mutta halal ei ole aina košer.

Islamissa minua arvelluttaa eniten paaston irvikuva (kun ollaan päivällä nälkäisenä ja yöllä käydään kaikenlaisten herkkujen kimppuun) ja minusta erittäin outo käsitys paratiisista (oliko prototyyppinä antiikin bordelli?).

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Lieväasteinen

Saman vanhan abrahamilaisen monoteistisen uskonnon versioita kuitenkin.

Jeesus omien sanojensa mukaan ei tullut rikkomaan (Mooseksen) lakia, vaan noudattamaan sitä. Jeesus ei ole koskaan irrottanut itseään juutalaisuudesta. Uuden uskonnon takana on Paavali (Saul, Šaul), itsekin judaisti, sitten käännynnäinen, joka aikoinaan vainosi kristittyjä. Paavali keksi, että uuskristittyjen ei tarvitse noudattaa Lakia. Nykyinen kristinusko on pikemmin paavalinusko.

Juutalaisuus erotukseksi kristinuskosta ja islamista ei ole leviämishaluinen, jos niin voi sanoa. Juutalaisuus ei edellytä lähetystyötä. Juutalaisuus on tavallaan valittujen VIP-kerho. Juutalaiseksi on vaikea kääntyä, miehen ainakin. Edellytetään gijur, kaksi takaajaa ja vuoden koeaika. (Muuten kaksi takaajaa ja vuoden ehdokasaikaa edellytti myös liittyminen NLKP:n jäseneksi, näkyy siis, missä juuret.) Klassinen juutalaisuus ei tunnusta Jeesusta missään muodossa, juutalaisille Hän on kerettiläinen.

Islam on pohjimmiltaan juutalaisuuden ja kristinuskon sekoitus, johon on lisätty jonkin verran omia kieltoja, sääntöjä ja käsityksiä. Muslimit tunnustavat sekä Vanhan (Taurat=Torah) että Uuden (indžil=evankeliumi) Testamentin ja Koraani paljolti pohjautuu niihin. Islam tunnustaa Jeesuksen (=Isa). Jeesus on islamissa numero kaksi profeetta Muhammadin (s.a.w.) jälkeen. Jeesuksellakin on islamissa profeetan asema. Muslimit uskovat, että Jeesus on syntynyt neitseellisesti. Islamissa Jeesus on Isa bin Marjam eikä bin Jusuf (siis Marian eikä Joosefin poika). Muslimitkin uskovat, että Jeesus teki ihmetekoja, saarnasi ja hänet nostettiin taivaaseen. Islamissa on jopa oma kristologiansa. Jeesuksen ylösnousemuksesta islamin koulukunnat ovat eri mieltä, yhtenäistä kantta ei ole. Erona kristinuskosta on se, että muslimit eivät tunnusta Jeesuksen uhrautumista muun ihmiskunnan puolesta tai pelastajan roolia. Muslimit eivät palvo ristiä tai krusifiksia, koska ensiksi eivät palvo esineitä tai kuvia ja toiseksi risti oli Jeesuksen surmaamisväline. Todellakin, mikäli Jeesus olisi surmattu esim. kirveellä tai veitsellä, mitä symbolia nykykristityt palvoisivat?

Juutalaisten tapaan muslimit noudattavat Mooseksen lakia (=Musan šaria), mutta vain osittain. Muslimien ruokarajoitukset ja -säännöt rituaaliteurastuksineen (juutal. š(e)hita) muistuttavat vastaavaa juutalaisten kašrutia (košer-ruoka). Kašrut on tosi vielä tiukempi paitsi alkoholin osalta. Suurin piirtein košer on aina halal, mutta halal ei ole aina košer.

Islamissa minua arvelluttaa minun mielestäni hyvin outo käsitys paastosta ja paratiisista.

Ilkka Forsten

Suomi taisi olla ensimmäinen maa maailmassa joka antoi naisille äänioikeuden. Mitähän jos olisimme taas ykkönen ja ottaisimme sen pois. Aseetkin voidaan takavarkoida ellei käyttäjä ole vastuullinen kansalainen, ja naiset ei oikein ole sitä tänä aikana muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Jaat kyllä saman ajatuksen kanssani. Itse olen tuosta äänioikeudesta ollut jo vuosia samaa mieltä.

Kata

😎

Ilkka Mänttäri

Ehkä tämä on osa suurempaa ongelmaa. Aika iso ongelma on että jotkut luulevat nuorten ymmärtävän maailmanmenoa paremmin kuin vanhojen. Kuitenkin on niin että ikä yleensä tuo kypsyyttä ja ihan kaiken perässä ei hötkyillä. Vihervasemmisto tunnetusti kannattaa esim. äänestysikärajan laskemista ja se johtuu siitä että nuoria on yleensä helpompi manipuloida. En siis oikein usko tuohon kovin isoon eroon naisten ja miesten välillä, mutta pienikin ero tietysti saattaa saada aikaan aika isoja eroja noin maailmanlaajuisesti. Kaikissa ryhmissä on poikkeuksia, toisissa enemmän, toisissa vähemmän. Onhan se vähän kumma että ei saa ajaa autoa kuin vasta 18 vuotta täyttäneenä mutta rokotukseen olet oikeutettu jos olet sitä mieltä 12 vuotiaana, jälkimmäinen vatii mielestäni aika paljon suurempaa tietoa. Täytyy vielä lisätä että kaikkiin yleistyksiin sisältyy aina poikkeuksia mutta yleistyksiä ei syntyisi ilman että joku tunnistaa suuntauksen mihin ollaan menossa. No syyllistyn nyt maailman suurinpaan harhaan. Yritän ajatella että tämän hallituksen takana olisi jokin järkevä agenda, tai sitten siellä on vain se pahoin pelkäämäni agenda YK:lta. Agenda 2030. Tuskimpa, tai toivottavasti, tuokaan agenda ei toteudu. Jos joku nyt sitten sanoo että olen selvä salaliittoteoreetikko, niin ottakaa selvää, eivät ne ole mitenkään salaisia papereita, typeriä kyllä jos syvemmälle katsoo. Ei ole mitään salaliittoa, kaikki on näkyvillä, eikä se pääty siihen.

John Quiman

Viheriäiset haluavat äänioikeuden ikärajan laskua, kuten totesit, voidakseen manipuloida nuoria, mutta eivät tajua, että joku muukin taho voi manipuoloida niitä ja kun nuoret alkavat kyllästyä matuinvaasioon, ei tipu viheriäisille ääniä.

Viheriäiset varmaan peruuttavat tuon ajatuksen äänioikeuden ikärajasta heti, kun huomaavat, että nuoret eivät enää menekään viheriäiseen propagandaan. Nuorten mielet muuttuvat ajassa aina. Muistaakseni nuorten parissa on viheriäisten kannatus heikentynyt reilusti.

Ovat varsin lyhytnäköisiä hyödynkalastelijoita mistään järjellisyydestä välittämättä. Äänioikeuden ikärajaa pitäisi paremminkin nostaa, sillä ei se 18-vuotias ole vielä perillä oikein mistään, eikä sen näkemys perustu itse koettuun elämään, vaan uskomuksiin, milloin mihinkin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Kyllä noin on. Jos olet oikeassa niin toivoa on, ja on aina ollut. Samanlaisia typeryksiä sitä on myös itse oltu eikä maailma ole siihen loppunut. Aina sitä vaan ajattelee että voisihan ne nuoret vähän helpommallakin päästä mutta kuunteleminen opitaan vasta vähän vanhemman ikäisenä. No kuunnellaan kun ollaan oikein nuoria koska elämä on uutta ja elo ja oppiminen riippuu siitä. Sitten lopetetaan kuunteleminen koska tavallaan, elo ja oppiminen riippuu siitä. Kaikki eivät oikein tuota kiertokulkua ymmärrä. Niinhän se maailma kuitenkin toimii.

Kata

Emmie ala mie on vastuullinen!Ja moni muu jonka tunnen mutta ne on hiliasempia…siinä se kaiken alku…itsesensuuria!

Ihmettelen

Missä suomalaiset feministit nyt luuraavat? Hehän haluavat nämä uskonnolliset huivit myös poliisin ja armeijankin asuihin Suomessa vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?
Afganistanissa ne on paha paha ja Suomessa hyvä hyvä?!

Oma valinta

Kyse on feministien naurettavasta ideologista. Kuten vihreät sekä vasemmisto. Että kun annamme miljardeja ideologialle, mikä ei voi toimia ympäri maailman, niin sitten kun homma kusee, ollaan arvostelemassa, esim suomen sotilaiden liian hidasta lähettämistä jne. Samaan aikaan, nämä leikkaavat suomen sisäisestä turvallisuudesta. En vain voi käsittää, niitä, jotka näitä äänestävät. Yhtälailla. En voi käsittää niitä, jotka eivät äänestä. Ja lisätään vielä. En voi käsittää suomen terveellä järjellä ajattelivia naisia.

Ilkka Forsten

Kyllä tässä tervejärkiset tulee ymmärretyksi, mutta kun järjettömien lukumäärä on kasvamassa niin huonolta näyttää.