Kulttuuri

Tampereen kaupunki myy Näsinneulan saudeille

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Toimituksemme saaman sisäpiiritiedon mukaan suurien rakennusprojektien velkauttama Tampereen kaupunki on päättänyt myydä Näsinneulan selvitäkseen velkataakasta. Kaupungin hallituksen kokouksen (26.03) jälkeen pitämässä kriisipalaverissa tehtiin päätös myydä Näsinneula saudi-arabialaiselle sijoitusrahastolle.

Saudien sijoitusrahaston kerrotaan tehneen kaupungin hallitukselle ”tarjouksen josta ei voi kieltäytyä”. Runsaskätisen tarjouksen lisäksi päätökseen vaikutti Näsinneulan kehittämissuunnitelma, jossa luvataan tehdä mittavia investointeja Tampereelle, muun muassa raitiotie keskustasta Näsinneulalle. Sijoitusrahaston tarkoituksena on Näsinneulan täydellinen entisöinti ja muutamia muita pieniä muutostöitä.

Näsinneulaan asennetaan kaiuttimet ja tila, jossa mullah voi laulaa islamilaista rukouskutsua Tampereen muslimeille ja kaikille muillekin asiasta kiinnostuneille. Lisäksi virattomaksi jäänyt delfinaario on tarkoitus muuttaa moskeijaksi, josta tulee Tampereen seudun päämoskeija. Päämoskeijan on tarkoitus korvata useita pieniä moskeijoita alueella.

Kaupunginhallituksesta ei kommentoitu toimituksemme kyselyitä. Puhelimeen saatu pormestari kommentoi asiaa lyhyesti: ”En kommentoi!”.

Toimituksen saamasta salaisesta pöytäkirjasta käy ilmi, että vain perussuomalaista puoluetta edustava hallituksen jäsen vastusti Näsinneulan myyntiä saudien käsiin.

Kansalaisen toimitus seuraa tilannetta tapansa mukaan tarkasti, ja uutista päivitetään tarpeen tullen.

Lisätty 5.1.2018: Uutinen oli aprillipila

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa