Kotimaa

Tampereen yliopisto tutkii ”rajallistamisen intiimiä maantiedettä” lähes 300 000 eurolla

Tampereen yliopisto. Kuva Cirdan87 / Wikimedia Commons / CC BY 3.0

Suomen akatemia on 7. toukokuuta myöntänyt tutkijatohtoreille 7,4 miljoonaa apurahoja.

Tutkijatohtoreille myönnettävän rahoituksen tavoitteena on äskettäin tohtorintutkinnon suorittaneiden tutkijoiden ”pätevöityminen vaativiin tutkija- tai asiantuntijatehtäviin”.

Tällä kertaa yksi Suomen akatemian myöntämien apurahojen kohteista on tutkimushanke Rajallistamisen intiimi maantiede: Karkotettavuuden vaikutukset ulkomaan kansalaisten suomalaisiin perheisiin.

Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa (Sukupuolentutkimus) tehtävä hanke tarkastelee, kuinka ”maahanmuuton kontrolli vaikuttaa intiimeihin suhteisiin ja kuinka intiimit suhteet vaikuttavat maahanmuuton kontrolliin”.

Hankkeen kuvauksen mukaan ”karkotusuhan kanssa elämisen kielteiset vaikutukset ulottuvat ulkomaan kansalaista pidemmälle, sillä ne vaikuttavat myös heidän suomalaisiin kumppaneihinsa, perheisiinsä ja ystäviinsä”.

Hankkeen aikana suoritetaan etnografista kenttätyötä. Kentälle jalkautumisen kohteena ovat ulkomaan kansalaiset, jotka ovat parisuhteessa Suomen kansalaisen kanssa ja joiden oleskelulupastatus on epävarma. Lisäksi tutkitaan myös maahanmuuttoviranomaisia.

Tutkimushankkeelle myönnetty apuraha on 264 623 euroa ja rahoituskausi on 01.09.2020 – 31.08.2023.

  • 706
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset