Kulttuuri

Tänään järjestettävä 612-soihtukulkue kunnioittaa edellisten sukupolvien työtä ja uhrauksia

612-soihtukulkue 6.12.2018. Kuva Veikko Vallin.

612.fi-yhdistys järjestää edellisten vuosien tapaan myös tänä vuonna soihtukulkueen Helsingin Hietaniemen sankarihautausmaalle. Kulkue lähtee tänään itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 klo 18:30 Töölön torilta.

612.fi -yhdistyksen soihtukulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.

Tänä vuonna on kulunut 80 vuotta talvisodan syttymisestä ja me haluamme erityisesti tänä vuonna korostaa kansaamme vuonna 1918 jakaneen aseellisen tragedian sijaan sitä kansallista yhtenäisyyttä, josta talvisodan henki ja sotien jälkeinen jälleenrakennus saivat voimansa. Yhteiskunnallinen eriarvoistuminen ja poliittinen polarisaatio on lyönyt kiilaa suomalaisten väliin vaikka juuri epävarmoina aikoina pienen kansan suurin voimavara on yhtenäisyys. Korostamme edelleen yhdistyksenä kansallista yhtenäisyyttä ja kutsumme kaikki itsensä isänmaallisiksi mieltävät suomalaiset jälleen kerran mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta. Yhteishenki, eteen päin katsominen, toistemme ja menneiden sukupolvien kunnioitus sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin.

Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa.

– Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana, yhdistys muistuttaa.

Poliittisten merkkien ja tunnusten esilläpitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Myös kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa sallittu banneri, viiri tai lippu.

– Tältä pohjalta toivotamme kaikki isänmaalliset suomalaiset mukaan kunnioittamaan edellisten sukupolvien työtä ja uhrauksia 6.12.2019.

Kulkue lähtee Töölön torilta 6.12 klo 18:30 ja päättyy Hietaniemen sankarihautausmaalle.

612-soihtukulkue Facebookissa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit