Eurooppa Maahanmuutto

Tanska ehdottaa: Vaatimattomammat avustukset maahanmuuttajille, jotka eivät halua opiskella tai tehdä töitä

Kuva Shutterstock.

Avustuksia vähennetään maahanmuuttajilta, jotka eivät etsi työtä, ja korotetaan niiltä, jotka etsivät työtä. Tätä ehdottaa ns. Avustuskomission tutkimus. Komission ehdotus on yksinkertaistaa Tanskan avustusjärjestelmää.

Komissio ehdottaa, että monet korvauksista poistettaisiin ja korvattaisiin kahdella eri sosiaaliturvatasolla, jolloin korkeampi taso on niille, jotka ovat työskennelleet tai kouluttautuvat työn löytämiseksi. Ylempi taso edellyttää myös, että edunsaaja on asunut Tanskassa useita vuosia, mikä tarkoittaa, että ns. uustanskalaiset olisivat oikeutettuja vain matalampaan tasoon.

Apurahatoimikunnan puheenjohtajan Torben Tranæsin mukaan maahanmuuttajien sosiaaliturva kokonaisuudessaan ei muutu, jos ehdotus toteutetaan.

– Maahanmuuttajien ryhmässä tapahtuu uudelleenjakoa. Mutta ryhmän netto on noin plus-miinus-nolla, Tranæs sanoo.

Toteutuessaan ehdotus tarkoittaisi, että 23 000 maahanmuuttajaa saisi alennettuja etuuksia keskimäärin 1 300 Tanskan kruunulla kuukaudessa. Tämä vastaa hieman yli 174 euroa. Samanaikaisesti tukea nostetaan 36 000 maahanmuuttajalle keskimäärin 900 Tanskan kruunulla, mikä vastaa 121 euroa.

Apurahakomission tutkimus tehtiin Tanskan sosiaalidemokraattien johtaman hallituksen vaatimuksesta. Etuusjärjestelmän yksinkertaistamisen lisäksi siinä ehdotetaan myös tukea lapsiperheille.

Hallitus esittää kesän jälkeen tutkimukseen perustuvan ehdotuksen ja kutsuu sitten muut osapuolet keskusteluun.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit