Eurooppa Maahanmuutto

Tanska haluaa poistaa kansalaisuuden hakemusprosessissa rikoksista valehdelleilta

Kuva Pixabay

Tanskan ulkoministeriö on tutkinut 21 000 vuoden 2014 jälkeen myönnettyä kansalaisuutta todetakseen, moniko kansalaisuutta hakeneista on vastoin ilmoitustaan syyllistynyt rikoksiin samoihin aikoihin kun henkilö on hakenut kansalaisuutta. Tutkinnan tuloksena 83 henkilöä uhkaa kansalaisuuden menettäminen.

Tanskan ulkoministeriö on käynyt läpi vuosien 2014 ja 2018 välisenä aikana myönnetyt Tanskan kansalaisuudet. 83 tapausta läpikäydyistä 21 000 on osoittautunut sellaisiksi, missä kansalaisuutta hakenut on syyllistynyt rikoksiin käynnistettyään kansalaisuuden hakuprosessin.

Kaikki tapaukset ovat tutkinnassa ja 18 on jo siirretty poliisille, kertoo Politiken.

Tutkimus on seurausta viime vuonna tehdystä sopimuksesta, jolla Venstre, Konservatiivinen kansanpuolue, Tanskan kansanpuolue, Liberaali allianssi sekä sosiaalidemokraatit päättivät kiristää kansalaisuuden saamista koskevaa lainsäädäntöä.

– Tietysti tämä osoittaa, että asiaan täytyy kiinnittää enemmän huomiota, koska jos haluaa olla Tanskan kansalainen, täytyy täyttää vaatimukset. Täytyy myös varmistua, että järjestelmää huijaamaan pyrkivät ihmiset eivät onnistu siinä, Liberaali allianssin puheenjohtaja Henrik Dahl kommentoi asiaa.

Dahl muistuttaa, että kansalaisuus on yksi suurimmista lahjoista, joita voi koskaan saada.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit