Eurooppa Politiikka

Tanska harkitsee tiukempaa rajavalvontaa Ruotsista tuleville islamistiuhan vuoksi

Tanskan kansanpuolue ja konservatiivit haluavat rajavalvonnan tiukentamista Ruotsin vastaisella rajalla Ruotsin islamistien suuren määrän vuoksi.

Tanskan kansanpuolueen (Dansk Folkeparti, DF) ja konservatiivien (Det Konservative Folkeparti) ehdottivat rajavalvonnan tiukentamista Ruotsin vastaisella rajalla islamistiuhan vuoksi.

Kansanpuolue ja konservatiivit viittasivat vaatimuksessaan vasta tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan Ruotsin islamistien määrässä on tapahtunut räjähdysmäinen kasvu, ja tiukemmalla rajavalvonnalla Tanska voisi ehkäistä mahdollisia terrori-iskuja.

Vähemmistöhallituksen liberaaliallianssin (Liberal Alliance) parlamenttiedustaja Laura Lindahl sanoi, että aiemmasta rajavalvonnasta ei ole ollut etua tavallisille kansalaisille, ja kertoi hallituksen asettavan työryhmän määrittelemään maata Ruotsista käsin uhkaavan islamistisen terroriuhan laajuuden.

”Täytyy olla osoitettavissa todellinen uhka, jotta rajavalvonnan käyttöön ottaminen kannattaisi verrattuna siitä tavallisille työssä käyville ihmisille aiheutuvaan haittaan,” Lindahl sanoi.

Aiemmin tässä kuussa Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO kertoi, että Ruotsissa olevien radikaalien islamististen extremistien määrä on kasvanut useisiin tuhansiin.

”Emme ole koskaan aiemmin nähneet mitään tällaista,” SÄPO:n johtaja Anders Thornberg sanoi tuolloin.

Kansanpuolueen mukaan maan kaikki rajat – ei ainoastaan Ruotsin vastainen raja – täytyisi asettaa tiukempaan valvontaan, ja se on ehdottanut raja-aidan rakentamista Saksan vastaiselle rajalle estämään extremistien ja uusien siirtolaisaaltojen pääsy maahan. Puolue teki ehdotuksen Unkariin tekemänsä ekskursion jälkeen.

”Jos on tiedossa, että Tanskassa on parempi rajakontrolli kuin muissa maissa, tänne pyrkivät saattavat luopua suunnitelmistaan,” konservatiivipuolueen Martin Henriksen sanoi.

Breitbart

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa