Eurooppa Maahanmuutto

Tanska ja Itävalta: Siirtolaiset tulee pitää EU:n ulkopuolella eikä jaella EU-valtioihin

Kuvat Pixabay.

Tanskassa vaaditaan täyskäännöstä EU:n maahanmuuttopolitiikkaan ja tyrmätään ajatus, että kolmansien maiden siirtolaiset päästettäisiin EU:iin ja jaeltaisiin heitä EU-jäsenvaltioihin.

Danmarks Radio kertoo, että Tanskan ja Itävallan hallitukset ovat yhteistyössä tehneet ehdotuksen, jossa vaaditaan, että turvapaikanhakijat ja laittomat siirtolaiset tulee pitää Euroopan unionin alueen ulkopuolella eikä suinkaan päästää heitä blokin alueelle ja vielä vähemmän jaella heitä blokin jäsenvaltioihin. Ehdotuksen taustalla on ajatus turvapaikanhakijoiden auttamisesta mahdollisimman lähellä heidän kotimaitaan.

Asiasta kertoivat torstaina Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg (Venstre) ja Itävallan sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ).

Ministerien mukaan EU:n alueen ulkopuolelle tulisi perustaa vastaanottokeskuksia, joissa turvapaikanhakijoiden hakemukset tutkittaisiin.

Tavoitteena on vähentää Eurooppaan suuntautuvaa laitonta siirtolaisuutta, mutta myös tarjota kohdennettua apua sitä tarvitseville turvapaikanhakijoille. Tanskan ja Itävallan mukaan apu on tehokkaampaa tarvitsijoiden lähialueilla. Ehdotus merkitsee myös tehokkaampia kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuksia.

– Erityisesti yritämme hylätä järjestelmän, missä autamme vahvimpia. Autamme apua tarvitsevia lähempänä heidän lähtömaitaan, Inger Støjberg sanoo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit