Eurooppa Politiikka

Tanska katsoo Saksan kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat uhaksi

Kuva Pixabay.
Saksan lisäksi myös Tanska  ilmoitti viime viikolla jatkavansa rajatarkastuksiaan. Tanska perustelee päätöstään Saksasta tulevien mahdollisesti radikalisoituneiden turvapaikanhakijoiden aiheuttamalla terroriuhalla.

Naapurimaissa karkotustaan odottavien ”laittomien siirtolaisten ja kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden suuri määrä on todellinen turvallisuusuhka”, todetaan Tanskan hallituksen EU:lle lähettämässä kirjeessä. On olemassa ”vaara, että terroriryhmät hyödyntävät heidän prekaaria asemaansa”.

Ulkoministeri perustelee toimenpidettä terrori-iskuilla

Tarkastukset koskevat maarajoja ja lauttayhteyksiä Saksaan. Tanska ilmoitti kirjeessään EU:lle jatkavansa rajatarkastuksia toukokuuhun 2018 asti. Tanskassa rajatarkastukset otettiin uudelleen käyttöön muutamien muiden Schengen-maiden tapaan vuoden 2016 alussa. Syynä tähän oli valtava pakolaisten maahanmuutto.

Ulkoministeri Inger Støjbergin (Venstre) mukaan tarkastuksia voidaan tulla laajentamaan lisäksi ”kaikille sisärajoille, mukaan lukien maa-, meri- ja ilmarajat”. Perusteluina hän viittasi ”moniin epäonnistuneisiin, torjuttuihin ja onnistuneisiin terrori-iskuihin” EU-valtioissa ja ”pysyviin puutteisiin ja rakenteellisiin vajaavaisuuksiin” EU-ulkorajojen valvonnassa. Lisäksi terroristien strategiaan kuuluu iskujen valmistelu ja suunnittelu toisessa maassa.

Asiasta kertoi Junge Freiheit.

  • 235
    Shares