Eurooppa

Tanska kiristi koronamääräyksiä – maahanmuuttajien suurjuhlat siirtyvät Ruotsiin

Kuvat Pixabay ja Shutterstock. Grafiikka Kansalainen.

Tanskan tiukat koronamääräykset saavat maahanmuuttajayhteisöt etsimään Ruotsista juhlatiloja, joihin sadat vieraat voivat kokoontua.

25. syyskuuta Tanskassa astuivat voimaan uudet koronamääräykset, jolloin yli 50 hengen julkiset kokoontumiset kiellettiin. Määräykset ovat sen jälkeen kiristyneet entisestään, ja nyt yli 10 hengen kokoontumisia ei suositella.

Nyt vaikuttaa siltä, että suuret juhlat ja muut kokoontumiset siirtyvät Tanskasta naapurimaa Ruotsiin, jossa määräykset koronan suhteen ovat pandemian alusta saakka olleet huomattavasti sallivampia, mikä on näkynyt myös tartunta- ja kuolonuhrimäärissä.

Behroz Amzehi omistaa Malmössä Amiralen-rakennuksen, joka on tarkoitettu suuria tapahtumia varten. Kun uudet koronamääräykset astuivat Tanskassa voimaan, hän sai heti useita yhteydenottoja Tanskassa asuvilta maahanmuuttajilta, jotka halusivat siirtää juhlansa Ruotsiin.

Amzehi kertoo, että kyselijät olivat pääasiassa Afganistanista, Iranista ja arabimaista lähtöisin olevia perheitä.

– He halusivat tietää, voiko lyhyellä varoitusajalla järjestää häät, Amzehi kertoo.

Kuukausi sitten Tanskassa asuva afgaaniperhe järjesti Amzehin tiloissa Malmössä häät, joihin osallistui noin 200 vierasta. Koronan vuoksi käsidesiä oli pöydissä tarjolla, ja vaatimuksena oli metrin etäisyys muihin, mutta vaatimusta ei noudatettu koko ajan, Amzeh muistelee.

Suuret kokoontumiset ovat olleet yksi pääasiallisista koronan toisen aallon synnyn syistä ja siksi Tanskan hallitus on rajoittanut kokoontumiset mahdollisimman pieniksi. Muslimien häät ja isot juhlat ovat aiemmin osoittautuneet merkittäväksi koronan tartuttajaksi.

Lähde Bt.

  • 186
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset