Eurooppa Politiikka

Tanska lahjoittaa 12 miljoonaa euroa Afrikkaan syntyvyyden ehkäisyyn helpottaakseen Euroopan siirtolaiskriisiä

Kuva US Air Force / public domain.
Tanskassa ollaan sitä mieltä, että syntyvyyden ehkäisy Afrikassa saattaa helpottaa Euroopan siirtolaiskriisiä.

Tanska ilmoitti heinäkuussa lahjoittavansa 12 miljoonaa euroa Afrikkaan, kertoo Quartz Africa. Lahjoitus on tarkoitus käyttää syntyvyyden ehkäisyyn ja sitä kautta tarjota parempia tulevaisuudennäkymiä nuorille naisille.

– Osa ratkaisua, jolla helpotetaan Euroopan siirtolaispainetta, on vähentää monien Afrikan maiden ylisuurta väestöä, Tanskan kehitysapuministeri Ulla Tørnæs perusteli lahjoitusta.

YK: n pakolaisasiain valtuutettu puolestaan tyrmäsi hankkeen. Valtuutettu  Filippo Grandi totesi, että Tanskan aie on ”erittäin huolestuttava vastaus humanitaarisiin tarpeisiin” ja ”loukkaus afrikkalaisten ihmisarvoa kohtaan”.

Afrikan väestö uhkaa kaksinkertaistua vuoteen 2050 mennessä

Laskelmien mukaan Afrikan väestö kaksinkertaistuu 2,5 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Unicef on vaatinut muun muassa lisää koulutusta ja talouselämän tukemista syntyvyyden hillitsemiseksi. Muutoin Eurooppaa uhkaa tulevaisuudessa suuri pakolaisvyöry.

Unicefin raportin Generation Afrika 2030 mukaan syntyvyysluvut Afrikassa ovat merkittävästi korkeammat kuin muualla maailmassa. Tilastollisesti jokaisella 15-49 -vuotiaalla afrikkalaisella naisella on 4,5 lasta, kun muualla maailmassa vastaava luku on 2,5.

Maailman korkein syntyvyys on Länsi-Afrikan Nigerissä, joka on yksi maailman köyhimmistä maista. Nigerissä naisilla on keskimäärin 7,2 lasta.

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset