Eurooppa Politiikka

Tanska ottaa käyttöön rajavalvonnan Ruotsin vastaisella rajalla

Kuva Shutterstock.

Tanska on suorittanut matkustusasiakirjojen tarkastuksia Saksan vastaisella rajalla vuodesta 2016 alkaen. Nyt Tanska ottaa käyttöön rajavalvonnan myös Ruotsin vastaisella rajalla.

Aiemmin tänä vuonna tapahtuneiden pommi-iskujen vuoksi Tanskan sosiaalidemokraattinen hallitus haluaa ottaa käyttöön rajavalvonnan Ruotsin vastaisella rajalla. Rajavalvonta aloitettaisiin marraskuussa, ja kyseessä olisi Ruotsista saapuvien matkalaisten tarkastukset pistokokeina.

DR:n mukaan asiasta oli tarkoitus tiedottaa tänä aamuna pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Tanska on informoinut asiasta EU:ta ja Ruotsia. Matkustajien tulee näyttää rajalla henkilöllisyystodistus sekä mahdollinen matkalippu.

– Ei pitäisi olla mahdollista matkustaa Ruotsista Tanskaan asettamaan dynamiittia Kööpenhaminaan, pääministeri Mette Frederiksen sanoi 14. elokuuta.

Tanska on vuodesta 2016 alkaen tarkastanut Saksasta saapuvia matkustajia. Nykyinen EU-komission kanssa sovittu rajatarkastusmenettely Saksan rajalla on voimassa 12. marraskuuta saakka.

Tanskan edellinen hallitus harkitsi toukokuussa pysyvän rajavalvonnan ottamista käyttöön Saksan vastaiselle rajalle.

– Meidän tulee varmistaa, että meillä on pysyvä rajavalvonta. Meillä on paljon haasteita, kuten siirtolaisuuspaine, rajat ylittävä rikollisuus sekä terrorismi, Tanskan edellinen pääministeri Lars Løkke Rasmussen (V) sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit