Eurooppa Maahanmuutto

Tanska palauttaa ensimmäisenä Euroopan maana syyrialaisia pakolaisia kotimaahansa

Damaskos 2017, paikalliset perheet käveleskelevät kaduilla ja kaupat ovat auki. Kuva unusualtraveler.com

Tanskan viranomaiset pitävät Syyrian pääkaupunkia Damaskosta turvallisena. Tämän vuoksi noin sadalta syyrialaisella on peruttu  oleskelulupa ja heidät sijoitetaan palautuskeskuksiin.

Päätöksellään Tanska on ensimmäinen Euroopan maa, joka vaatii syyrialaisia ​​palaamaan kotiinsa. Oleskelulupa on nyt peruutettu 94 syyrialaiselta, mutta päätös koskee vielä 350 henkilöä.

Maahanmuuttoministeri Mattias Tesfayen mukaan Tanska on ollut alusta alkaen avoin ja rehellinen Syyriasta tulevien maahanmuuttajien suhteen.

– Olemme tehneet syyrialaisille pakolaisille selväksi, että heidän oleskelulupansa ovat väliaikaisia. Ne voidaan peruuttaa, jos suojelua ei enää tarvita, hän totesi.

Syyrialaiset, joilta on nyt peruttu oleskelulupa, lähetetään palautuskeskuksiin, mutta heitä ei kuitenkaan pakoteta palaamaan.

– Meidän on annettava ihmisille suoja niin kauan kuin tarvitaan. Mutta kun olosuhteet kotimaassa ovat parantuneet, entisen pakolaisen pitäisi palata kotiin ja luoda elämä siellä uudelleen, Tesfaye sanoi.

Uusien turvapaikanhakijoiden määrääkin pyritään vähentämään. Tammikuussa pääministeri Mette Frederiksen sanoi haluavansa Tanskaan täsmälleen nolla turvapaikanhakijaa.

– Se on tavoitteemme. Emme tietenkään voi antaa siitä lupausta, sosialistipääministeri sanoi.

– Emme voi antaa lupausta nollasta turvapaikanhakijasta, mutta meillä on visio, joka meillä oli myös ennen vaaleja, nimittäin haluamme uuden turvapaikkajärjestelmän, ja teemme siis kaikkemme sen eteen, pääministeri korosti.

Lähteet Daily Mail, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit