Eurooppa Rikos

Tanska palautti tuomitun jihadistin kotimaahansa

Kuva Pixabay

Tanska peruutti kansalaisuuden jihadistilta ja lähetti tämän kotimaahansa.

Tanska kotiutti terrorismiin yllyttämisestä tuomitun marokkolaisen saatuaan aikaan asiaa koskevan sopimuksen Marokon kanssa. Asiasta kertoo tanskalainen BT.

Kyseessä ei ole yleinen sopimus, vaan se koskee nimenomaan Said Mansouria, pahamaineista terrorismista tuomittua islamistia. Marokko takaa sopimuksessa vartioivansa islamistia.

Mansour luovutettiin Marokon viranomaisille perjantaiyönä.

Mansour tuomittiin vuonna 2015 neljäksi vuodeksi vankeuteen terrorismiin yllyttämisestä. Häneltä peruttiin Tanskan kansalaisuus ja hänet määrättiin karkotettavaksi ainiaaksi. Tuomio vahvistettiin seuraavana vuonna korkeimmassa oikeudessa.

”Pääsimme siis eroon taas yhdestä islamistista”

Tanskan TV2:n mukaan Tanskan kansanpuolueen (DF, Dansk Folkeparti) ulkoministeri Martin Henriksen oli tyytyväinen Mansourin poistamiseen maasta.

– Pääsimme siis eroon taas yhdestä islamistista, ja se tuntuu tosi hyvältä. Olemme taistelleet kauan sen takia. Nyt hän todennäköisesti joutuu johonkin tylsään selliin marokkolaisessa vankilassa, ja se sopii täydellisesti Tanskan kansanpuolueelle, hän huomautti.

Myös maahanmuuttoministeri ilmaisi tyytyväisyytensä lopputulokseen.

– Hän on käyttänyt Tanskassa oleskeluaikansa meidän pettämiseemme ja pyrkinyt luomaan Tanskaan epävakautta. Siksi hän ei kuulu tänne, kertoo BT maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjbergin sanoneen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit