Eurooppa Rikos

Tanska poisti ISIS-taistelijalta kansalaisuuden

Tanskan parlamenttirakennus Christiansborgin linna. Kuva Jean Robert Thibault / Flickr / CC BY-SA 2.0

Tanskassa 24. lokakuuta voimaan astuneen hätälain mukaan maan kansalaisuus voidaan poistaa henkilöltä, joka saattaa vakavasti vaarantaa maan edun. Tanska on nyt poistanut kansalaisuuden ISIS-taistelijalta.

Miestä kutsutaan Berlingsken artikkelissa nimellä SK, eikä hänen passinsa ole enää voimassa. Kööpenhaminassa nuoruutensa viettänyt SK on Turkin kurdi, ja hänet on vuonna 2016 tuomittu poissaolevana terroriteoista. Mies on kuulunut pahamaineiseen islamilaiseen ISIS-terroristijärjestöön.

Terroristin asianajaja Mette Girth vahvistaa, että ”SK” on menettänyt Tanskan kansalaisuuden.

– Sain tiedon eilen ja tiedotin asiakastani, joka on varmaan kovin surullinen. On monia asioita, joiden vuoksi haluamme mennä oikeuteen, asianajaja kertoo.

Tanskan hätälaki astui voimaan 24. lokakuuta 2019, ja sen takana ovat Tanskan vasemmisto sekä oikeisto – sosiaalidemokraattinen puolue muun muassa Tanskan kansanpuolueen tukemana.

Lain mukaan kiellettyä on esimerkiksi liittyminen asevoimiin, jotka taistelevat Tanskaa vastaan tai muutoin edistävät terroristista toimintaa.

Kansalaisuuden poistaminen edellyttää kaksoiskansalaisuutta. SK:lla on nyt menetetyn Tanskan kansalaisuuden lisäksi Turkin kansalaisuus.

Berlingsken tietojen mukaan SK on oleillut viime vuosien ajan Turkissa.

Lisätty tieto kotikaupungista, Kööpenhaminasta 26.11 klo 23:02

  • 1.5K
    Shares