Eurooppa Politiikka

Tanska ja Ruotsi aikovat jatkaa rajavalvontaa

Saksan ja Tanskan välinen raja. Kuva Wikipedia.


Viisi rajavalvontaa suorittavaa Schengen-maata – mukaan lukien Ruotsi ja Tanska – haluavat pitää käytännön edelleen voimassa.Erityisesti Tanska on ilmaissut halunsa jatkaa tammikuussa 2016 siirtolaiskriisin vuoksi käyttöön otettua matkustusasiakirjojen tarkastuskäytäntöä rajoillaan.

”Ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö haluaisi jatkaa tammikuun 12. päivän jälkeen, jolloin nykyinen jatkoaika umpeutuu. Näen välttämättömänä jatkaa rajatarkastuksia edelleen,” Tanskan integraatioministeri Inger Støjberg sanoi tavattuaan perjantaina Saksan, Ruotsin, Itävallan ja Norjan ministereitä Brysselissä.

Ruotsin suhtautuminen ei ollut aivan niin jyrkkä, mutta jotensakin yhtenevä. Ruotsin sisäministeri Anders Ygeman kertoi, että tilanne pysynee entisellään.

”Me näemme tilanteen lähitulevaisuudessa samankaltaisena kuin muutamia kuukausia sitten. Ei ole tapahtunut minkäänlaisia merkittäviä muutoksia,” sanoi Ygeman, viitaten viiden maan EU:lta lokakuussa vaatimaan jatkoaikaan rajatarkastuksissa.

Ygeman kertoi, että kaikki viisi maata yhtyivät nytkin Tanskan tiukkaan linjaan rajavalvonnan jatkoajan suhteen.

”Yhdenkään maan tilanne ei ole muuttunut millään lailla näiden muutamien kuluneiden kuukausien aikana siitä, kun sovimme rajatarkastusten välttämättömyydestä.” Ygeman sanoi.

Tanska ja Ruotsi jatkavat keskinäisiä neuvottelujaan kuinka rajavalvonta Öresundin silloilla järjestetään mahdollisimman sujuvaksi.

”Meidän ongelmamme on ollut se, että Tanskassa hallitus on vaihtunut, joten keskustelukumppanini on myös uusi,” Yngeman sanoi.

”Minulla tosin oli erittäin hyvä keskustelu Støjbergin kanssa ja olen toiveikas sen suhteen, että voimme edetä asiassa yhdessä Tanskan kanssa,” sanoi Ygeman, joka aikoo tavata Tanskan oikeusministerin Søren Pape Poulsenin lähiaikoina.

The Local.dk
Kuva Arne List

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa