Eurooppa Maahanmuutto

Tanska taistelee rinnakkaisyhteiskuntia vastaan

Hizb ut-Tahrir osoittaa mieltään Kööpenhaminassa. Hizb ut-Tahrir tukee islamilaisen valtion, Ummahin perustamista. Ummahia johtaa yksi oikea johtaja, Khilafah. Kuva EPO / Wikimedia Commons.

Tanskassa on alueita, joissa Tanskan laki ei enää päde. Väkivaltaisuudet näillä alueilla ovat kasvusuunnassa. Tanskan hallitus aikoo ryhtyä toimenpiteisiin katkaistakseen huolestuttavan kehityskulun.

Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen (Venstre) on ilmoittanut, että hän ryhtyy toimenpiteisiin kehityskulkua vastaan, mikä johtaa maahan syntyviin rinnakkaisyhteiskuntiin. Ministerineuvoston on tarkoitus julkaista toimenpiteet, joilla ratkaistaan integroitumisongelmat kouluissa tai tietyillä maahanmuuttajien asuttamilla kulttuuriherkillä alueilla. Neuvostoon kuuluvat lisäksi maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg (Venstre), talous- ja sisäministeri Simon Emil Ammitzbøll (Liberal Alliance) sekä oikeusministeri Søren Pape Poulsen (Det Konservative Folkeparti).

Rasmussen on aiemmin puhunut Tanskan alueista, joissa Tanskan laki ei enää päde. Tilanne ei noilla alueilla ole enää poliisin hallinnassa: muslimijengeillä on siellä omat sääntönsä. Hallitus on tähän mennessä epäonnistunut taistelussaan rinnakkaisyhteiskuntien muodostumista vastaan.

– Menemme askeleen eteenpäin, ja sitten saman verran taakse. Yhtenä päivänä keskustelemme burkakiellosta, toisena muslimikouluista, Rasmussen valitti.

Ghettoistuminen

Tanskassa tietyt alueet luokitellaan ghetoiksi. Tanskan liikenne-, rakennus- ja asuntoministeriön (Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen) vuosittain julkaisemasta raportista käy ilmi, että maassa on jo 25 aluetta, joihin pätee vähintään kolme seuraavista kriteereistä:

  • länsimaiden ulkopuolelta lähtöisin olevien tai heidän jälkeläistensä määrä on suurempi kuin 50%
  • ase- tai huumelakeja rikkoneiden määrä on yli 2,7%
  • työttömien tai ilman koulutusta olevien 18-64 -vuotiaiden määrä on yli 40%
  • vain peruskoulun käyneiden 30-59 -vuotiaiden määrä on yli 50%
  • väestön keskitulo on vähemmän kuin 55% Tanskan keskimääräisestä ansiotasosta

Väkivaltaisuudet näillä alueilla ovat kasvusuunnassa. Maan pääkaupungissa Kööpenhaminassa jengit selvittelevät aseellisesti välejään keskellä kirkasta päivää. Poliisin mukaan kuluvan vuoden 7 1/2 ensimmäisen kuukauden aikana ampumatapauksia on ollut jo enemmän kuin koko vuoden 2016 aikana.

Maahan saapuu kuitenkin lisää ihmisiä, joilla on vaara päätyä ghettoihin. Tanskan ulkomaalaisasiantuntijat arvioivat, että vuonna 2018 uusia turvapaikkoja myönnetään 3 000 turvapaikanhakijalle.

Asiasta kertoi Junge Freiheit

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa