Eurooppa Rikos

Tanskaa järisyttävät pommi-iskut

Kuvituskuva. Kuva Kim Bach / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Kööpenhaminassa on räjähtänyt kahdesti viikon aikana. Toisesta iskusta epäiltynä on pidätetty 20-vuotias ruotsalaismies.

Saman viikon aikana Tanskaa on järisyttänyt kaksi hallintorakennusta vastaan tehtyä pommi-iskua. Toisesta pommi-iskusta on pidätetty ruotsalainen boin 20-vuotias mieshenkilö, kertoo SVT.

Tiistaina 6. elokuuta Kööpenhaminassa Österbron alueella räjähti. Isku tapahtui veroviraston edessä Nordhavnin asemalla. Kukaan ei loukkaantunut iskussa, mutta rakennus kärsi mittavia vaurioita.

Lauantaina 10. elokuuta aamuyöllä Nørrebron poliisiaseman edustalla Kööpenhaminassa räjähti. Poliisin mukaan mustiin pukeutunut mies juoksi paikalta. Räjähdys ei tälläkään kertaa aiheuttanut henkilövahinkoja.

Verovirastoon tehdystä iskusta epäiltynä on pidätetty noin 20-vuotias ruotsalaismies. Toisesta iskusta on DW:n mukaan etsintäkuulutettu 23-vuotias mies.

Tanska aikoo tiukentaa rajatarkastuksia

Pääministeri Mette Frederiksen sanoi, että hallitus harkitsee tiukentavansa rajatarkastuksia Ruotsin rajalla pommi-iskujen vuoksi.

– Ei voi olla tilannetta, että Ruotsista voi matkustaa Tanskaan keskelle pääkaupunkia asettamaan pommin – Frederiksen sanoi.

Lisätty Frederiksenin lausunto 14.8 klo 19:58

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa