Eurooppa Rikos

Tanskaan pommimateriaalin kanssa yrittänyt syyrialainen pakolainen pidätetty Saksassa


Tanskaan pommimateriaalin kanssa pyrkinyt pakolainen on pidätetty terrorismista epäiltynä.


Saksan poliisi on pidättänyt 20-vuotiaan Syyrian pakolaisen, joka oli yrittänyt poistua maasta Tanskaan pommin valmistamiseen sopivien tarvikkeiden kanssa. Mies on asunut jo jonkin aikaa Saksassa, sanoi Stuttgartin syyttäjän tiedottaja torstaina. Ei ole kuitenkaan tiedossa, milloin hän on tullut maahan. On viitteitä siitä, että hän tuntee sympatiaa islamilaista valtiota (ISIS) kohtaan.

Pakolainen otettiin sunnuntaina Ulmissa kiinni, kun hän oli epäonnistunut päivää aiemmin yrityksessään päästä Tanskaan. Hänellä oli mukanaan materiaaleja, joita voitaisiin käyttää pommin rakentamiseen. Saksan poliisin tutkimukset jatkuvat. Syyrialainen pidätettiin Stuttgartissa. Muita epäiltyjä ei tällä hetkellä ole.

Lokakuussa Syyrian pakolainen Jaber al-Bakr suoritti viranomaisten mukaan itsemurhan, kun hänet oli pidätetty Berliinin lentokentällä epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta. Aiemmin poliisi oli löytänyt Al-Bakrin käyttämästä asunnosta Chemnitzerin kaupungissa noin 1,5 kiloa, ”erittäin vaarallista räjähdettä” ja materiaalista valmistetun räjähdeliivin.

Der Tagesspiel

  • 5
    Shares