Eurooppa Maahanmuutto

Tanskalainen imaami: ”Kättelen naista vain pistooli ohimolla”

Kuva Shutterstock.

– Voin ojentaa naiselle käteni, jos minä olen hädässä, sanoo tanskalainen imaami. Hän ei kuitenkaan kerro, antaisiko naiselle kätensä, jos tämä sattuisi olemaan hädässä.

Tanskalainen liberaalipoliitikko Ida Auken raivostui, kun imaami ei halunnut kätellä häntä siksi, että Auken on nainen.  Kiusallinen monikulttuurinen yhteenotto päättyi siihen, että imaami koki olonsa uhatuksi ja poistui Aukenin toimistosta.

Vaikka naispoliitikko koki tulleensa loukatuksi, Aarhusissa sijaitsevan Grimhøjin moskeijan imaami Oussama El-Saadi näkee B.T-lehden mukaan asian toisin.

– En ymmärrä, miksi Ida suuttui. Hän painostaa miestä ja yrittää viedä tältä hänen oikeutensa, eikä se ole reilua.

Imaami painottaa, että jos hän tapaisi Ida Aukenin, ei hänkään kättelisi naispoliitikkoa.

– Tietenkään en, mutta ei sillä ole mitään tekemistä kunnioituksen kanssa.

El-Saadi painottaa, että Tanska on vapaa maa, ja jos on pakko kätellä, Tanska on diktatuuri. Imaamin mukaan vain hätätilanne tai aseella uhkaaminen voisi johtaa naisen käteen koskemiseen.

– Voin ojentaa naiselle käteni, jos minä olen hädässä. Jos ase painetaan ohimolleni, ojennan hänelle käteni.

Uusi oikeisto -puolueen (Nye Borgerlige) johtaja Pernille Vermund kysyi Ida Aukenin Radikale Venstre -puolueen puheenjohtajalta Morten Østergaardilta tämän suhtautumista Aukenin kohtaamaan sukupuolisyrjintään.

– Puolueenne perustuu vapaudelle, joten herra Østergaard, merkitseekö islam enemmän vai vähemmän tasa-arvoa? Merkitseekö enemmän islamia enemmän vai vähemmän vapautta? Ja merkitseekö se enemmän vai vähemmän demokratiaa?

Morten Østergaardin vastauksen mukaan ihmisiä ei tule tuomita heidän uskontonsa perusteella. Se olisi vastoin Tanskan arvoja.

Korjattu sanamuotoja 9.10 klo 14:48

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa