Eurooppa Politiikka

Tanskalainen kansanedustaja: Ei kansalaisuutta muslimimaista saapuneille

Mette Thiesen. Kuva Nye Borgerlige.

Tanskalainen kansanedustaja kertoo puolueensa kannasta, jonka mukaan muslimimaista saapuneille ei tule myöntää Tanskan kansalaisuutta.

Uusi oikeisto -puolue Tanskassa (Nye Borgerlige) ei halua myöntää muslimimaista saapuneille henkilöille kansalaisuutta, vaikka nämä olisivat asuneet maassa 10 vuotta, rikosrekisteri olisi puhdas eivätkä he olisi työttömänä.

Puolueen kansanedustaja Mette Thiesen kertoi asiasta Facebook-päivityksessään viime torstaina.

– Uutta kansalaisuuslakia koskien äänestäisimme ”ei” sen puolesta, että muslimien arvoja noudattavista maista saapuneille myönnettäisiin Tanskan kansalaisuus.

Thiesen toimii Tanskan kansalaisoikeuksien valiokunnassa (Indfødsretsudvalget).

Ongelmat johtuvat erityisesti yhdeksästä maasta saapuneista

Berlingsken mukaan Thiesen sanoi viime vuonna asian koskevan ”uskovaisia muslimeja”, mutta puolueen puheenjohtaja Pernille Vermund korjasi kyseessä olevan kaikki muslimit.

Thiesenin mukaan poikkeuksia ei ole, sillä kyseessä oleva väestöryhmä on Tanskassa yliedustettuna rikostilastoissa, ja väestöryhmästä on erittäin huonoja kokemuksia. Tanskan kansalaisuus ei ole ihmisoikeus, ja se tulee myöntää vain sellaisille, jotka haluavat noudattaa Tanskan arvoja, jotka hyödyttävät Tanskaa eivätkä tee rikoksia.

Koska politiikan avulla ei ole toistaiseksi pystytty ratkaisemaan asiaa mielekkäällä tavalla, kielto koskisi myös muslimimaista saapuvia kristittyjä.

Ongelmat ovat erityisesti yhdeksästä tietystä maasta saapuneiden aiheuttamia. Nämä maat ovat Irak, Afganistan, Iran, Marokko, Pakistan, Somalia, Libanon, Syyria ja Turkki. Näistä maista saapuneiden jälkeläiset ovat noin kaksi kertaa rikollisempia kuin Tanskan yleinen taso on, ja he työllistyvät 25 prosenttia huonommin kuin tanskalaiset.

Muokattu ulkoasua 19.8 klo 19:17

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit