Eurooppa Rikos

Tanskalainen tutkimus paljastaa, että 83 prosenttia raiskauksista on maahanmuuttajien suorittamia

Kuvituskuva. Kuva Kim Bach / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
Tanskalainen tutkimus kertoo karua kieltä maahanmuuttajien yliedustuksesta raiskauksissa.

Tanskalaisen BT-julkaisun tekemä tutkimus paljastaa, että Tanskassa 10 raiskausta 12:sta on maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisten suorittamia. Tutkimuksessa käytiin läpi vuoden 2016 tammikuun ja 2017 toukokuun välisenä aikana suoritettujen raiskausten tuomioita.

Tutkimuksen raiskaustapaukset olivat sellaisia, missä uhri ja raiskaaja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Tämän tyyppiset raiskaukset eivät ole aiemmin olleet tyypillisiä Tanskassa. Raiskaajat olivat lähtöisin Makedoniasta, Somaliasta, Bulgariasta, Irakista ja Eritreasta.

Tanskan integraatio- ja maahanmuuttoministeri Inger Støjberg pitää tutkimuksen tulosta järkyttävänä, vaikkakaan hän ei ole kovin yllättynyt tiedosta.

– Jo vuosien ajan on ollut nähtävissä, että maahanmuuttajien parissa rikollisuus on paljon yleisempää kuin tanskalaisten keskuudessa, ministeri totesi.

”Nainen on syyllinen”

Ruotsissa tilanne on kehittynyt samaan suuntaan jo vuosien ajan, joten BT pyysi kommentteja Tukholman yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan professorilta, Christian Dieseniltä. Professorin mukaan maahanmuuttajien yliedustus raiskauksissa selittyy osaksi heikolla integraatiolla.

– Ruotsissa erityisesti raiskaukseen syyllistyneet maahanmuuttajat syyttävät tapahtumasta naista. He sanovat naista lutkaksi ja että nainen käyttäytyi siten, että hän on syyllinen tapahtumaan.

Maahanmuuttajien rikollisuus Tanskassa selvästi korkeampaa kuin tanskalaisten

Tanskan valtiollinen tilastokeskus Danmarks Statistik kertoi joulukuussa 2015, että rikollisuus on selvästi korkeampaa Euroopan ulkopuolelta tulevien maahanmuuttajien keskuudessa, mutta suureen yliedustukseen päästään toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajien kohdalla.

He tekevät kahdesta kolmeen kertaan enemmän rikoksia kuin tanskalaiset.

Otsikko korjattu 2.7 klo 12:30

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa