Eurooppa Politiikka

Tanskan burkakielto etenee

Tanskan hallituksen  suunnitelmat kasvot peittävien asusteiden kieltämiseksi julkisilla paikoilla etenevät. Lakia noudattamatta jättäville seurauksena olisi joko sakkoa tai vankeutta.

Tanskan oikeusministeriön lakialoitteen mukaan julkisilla paikoilla olisi kiellettyä käyttää kasvot peittäviä asusteita. Tanskalaisen poliitikon Jakob Elleman-Jensenin mukaan kyseessä on kompromissi.

Yhtäältä ihmisten tulee saada päättää, millaisia asusteita käyttää. Toisaalta avoimessa yhteiskunnassa on tulee myös kohdata toiset silmästä silmään, avoimin mielin ja kasvoin, hän totesi.

Vasemmistopoliitikko Eva Kjer Hansen puolestaan väittää, että burkakielto tulisi haittaamaan monen tanskalaisen elämää, jotka joutuisivat miettimään, mitä asusteita voi käyttää. Hän vastustaa burkakieltoa myös moraalisesta näkökulmasta, ja nimittää sitä ”tanskalaisen yhteiskunnan perusvapauksien loukkaukseksi”.

Poliisin tehtäväksi jäisi lopulta päättää, missä tapauksissa kasvoja on peitetty liikaa. Lain rikkomisesta saattaisi saada 1 000 kruunua sakkoa tai jopa 3 kuukautta vankeutta.

Tanskassa Epinion-tutkimuslaitoksen syksyllä 2017 tekemässä mielipidemittauksessa 62 prosenttia kansalaisista kannatti islamilaisten huivien, niqabin ja burkan kieltämistä.

Tilaa
Ilmoita
guest
11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

tips for writing a dissertation https://dissertations-writing.org/

trackback

writing a rationale for a dissertation https://dissertationwriting-service.com/

trackback
trackback

carnival in rio slots https://411slotmachine.com/

trackback

river slots sweepstakes https://download-slot-machines.com/

trackback

wizard of oz slots https://beat-slot-machines.com/

trackback

liberty slots casino https://slot-machine-sale.com/

trackback

bio dr. jorgen slots https://slotmachinesforum.net/

trackback

add slots game girls https://candylandslotmachine.com/

trackback

penny slots free https://2-free-slots.com/

trackback

1preamble